Contract management en tender management

De taak van het Supply Chain Management (SCM) is om de beste leverancier te selecteren via een competitieve selectie om toezicht te houden op de materialen, informatie en de financiën, omdat deze veranderen in het proces. Van leverancier tot projectleider. Voor grote bedrijven, zoals nutsbedrijven, omvat dit proces een tender proces en is dit ook wettelijk vereist. De bedrijven bepalen individueel wanneer er een tender nodig is.

De toepassing van de tender regelgeving is erg belangrijk om tot een onbetwistbare overeenkomst te komen met de geselecteerde leverancier.

Dit is echter gebaseerd op een strategische keuze welke contract structuur er uitgevoerd wordt. Een echte volledige EPC aanbesteding is nog niet uitgevoerd tot dusver. De meeste projecten voeren meerdere aanbestedingen uit op verschillende niveaus van algemene work packages tot een hoog aantal single packages.

Deze keuze bepaald ook de project management inspanning en de risicotoewijzing.

Pondera Consult biedt gedetailleerde kennis van alle relevante contract structuren zoals FIDIC, Logic en BIMCO en andere contract structuren.

Achtereenvolgend de selectie van de leverancier managet Pondera Consult het contract en houden wij de aanleverings- en betalingsschema’s, wij werken daarin nauw samen met de verantwoordelijke package manager en QA manager.