Annemarie Kristen

Annemarie

Annemarie Kristen

Senior Adviseur Duurzame Energie

team_prevteam_next

email

linkedin

Annemarie is in juli 2018 bij Pondera Consult begonnen als adviseur Duurzame Energie. Zij heeft bewust gekozen om in deze sector aan de slag te gaan. Ze is er van overtuigd dat we met z’n allen echt aan de slag moeten met het stoppen van de klimaatverandering. Annemarie en haar gezin zijn hier al jaren bewust mee bezig.

Op het grondgebonden melkveebedrijf van haar man bestiert ze een Inspiratieboerderij op het gebied van duurzaamheid.Ze gaat graag met mensen in gesprek en gaat een stevige inhoudelijke discussie niet uit de weg. Huis en bedrijf zijn van het gas af en ze wekken alle benodigde stoom zelf op (zon). Als initiatiefnemer van een windmolen-idee (Wind voor Buren) is Annemarie ervaringsdeskundige. De kennis en ervaring die ze bij diverse overheden heeft opgedaan zet ze graag in om actief mee te werken aan de noodzakelijke versnelling van het inrichten van een zoveel mogelijk fossielvrije maatschappij.

In haar vrije tijd is Annemarie ook actief als bestuurder bij de Green Business Club Twente. Annemarie is eerlijk, gedreven, analytisch, betrokken en optimistisch.

Opleiding en werkgevers

Annemarie Kristen studeerde in 1987 af aan de Hogere Technische School Enschede in de richting Chemische Technologie. Tussen 1987 tot 1990 is zij werkzaam geweest als projectleider milieu en chemie bij Tebodin Raadgevende Ingenieurs in Hengelo. In dat kader genoot zij tevens de opleiding Hogere Akoestiek in Antwerpen.

In 1990 trad Annemarie in dienst van de gemeente Hengelo en heeft in eerste instantie als beleidsadviseur en later als leidinggevende gewerkt aan allerlei milieuvraagstukken, zoals bodem, geluid, lucht, afval en issues m.b.t. openbare en externe veiligheid. In 2012 heeft Annemarie een overstap gemaakt naar het sociale domein en was zij coördinator voor de Transities Jeugdzorg en AWBZ voor de 14 samenwerkende Twentse gemeenten. Hier heeft ze veel ervaring opgaan met bestuurlijke dynamiek en democratische processen.

In 2015 is Annemarie in dienst getreden bij de Veiligheidsregio Twente en werd procesbegeleider voor de Transitie van de Meldkamer Twente. Ondertussen heeft Annemarie haar Master Bedrijfskunde (MSc MBA) gehaald.

Relevante recente projecten

  • Vergunningaanvraag zonnepark Moerdijk
  • Energiepark Daarle

Naar alle projecten >>