Bouw windturbines Westermeerwind van start

Op 19 augustus j.l. is de opbouw van de windturbines van near shore Windpark Westermeerwind van start gegaan. De eerste torens zijn al geplaatst op de funderingen die afgelopen mei waren geïnstalleerd.

De torens worden vanuit de haven van Amsterdam over het IJsselmeer naar de projectlocatie gebracht en daar door Van Oord/ Mammoet op de fundering geïnstalleerd. Eerst wordt het onderste deel met een kraan op de fundering gehesen. Daar boven op wordt het tweede torendeel geplaatst. De komende weken gebeurt dit in totaal 48 keer.

Vanaf september zullen tevens de gondels op de torens worden geïnstalleerd. Ook deze worden vanuit Amsterdam aangevoerd. Als laatste worden de rotoren geplaatst. Deze worden in Oude Zeug (bij Medemblik) voorgemonteerd tot een complete rotor en vervolgens met een speciaal transport van 100 meter breed over het IJsselmeer naar de projectlocatie getransporteerd. Op de projectlocatie worden de rotoren met een kraan van het schip gehesen en aan de gondels gemonteerd.

De eerste elektriciteit zal naar verwachting eind van het najaar aan land komen. Het gehele park is naar verwachting in februari 2016 gereed.

Pondera Consult heeft als adviseur van Windpark Noordoostpolder (waar Windpark Westermeerwind onderdeel van uitmaakt) het MER en de vergunningaanvragen van het windpark opgesteld en de bijbehorende procedures begeleid. Tevens ondersteunt Pondera Consult Siemens in permit management voor het windpark.

Bron: Westermeerwind.nl

bouw turbines
@Westermeerwind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *