Chandra SoemitroChandra Soemitro

President-directeur Pondera Zuidoost-Azië

team_prevteam_next

email

linkedin


Na het succesvol afronden van zijn studie in Europa, keerde Chandra Soemitro in 1995 terug naar Indonesië, waar hij zich specialiseerde in overspannings- en bliksembeveiliging bij een EPC service- en adviesbureau.EPC. Vervolgens begon hij zijn eigen bedrijf dat verantwoordelijk was voor de engineering, inkoop en constructie (EPC) van projecten voor bescherming tegen bliksemoverspanning in verschillende strategische industrieën. Zijn bedrijf werkte aan onshore en offshore olie- en gasprojecten in Indonesië en internationaal, met verdere ervaring in energiecentrales en telecommunicatie- en elektriciteitstransmissie en distributiebedrijven. De klanten van Chandra waren bekende olie- en gas gerelateerde bedrijven zoals Pertamina Oil Refinery, China National Oil Offshore Corporation (CNOOC), Kuwait Foreign Petroleum Company (KUFPEC), Exxon Mobil, Unocal Oil, Eni Saipem Oil, Total Indonesia, SeaDrill Norway en UMW Oil Rig Malaysia.

Het duurzame energie programma van de Indonesische regering in het afgelopen decennium inspireerde Chandra in 2010 om zijn activiteiten in zonne- en windenergieprojecten te verbreden gericht op zonneparken, PV-thuissystemen, off-grid hybride systemen en kleine windturbines voor afgelegen en landelijke gebieden. Als reactie op de toenemende kansen in de groeiende windindustrie van Indonesië, begon Chandra in 2015 met de ontwikkeling van een nieuw windpark op het eiland Sumba.

Opleiding en werkgevers

Chandra studeerde in 1987 af aan de TU Delft in Nederland met een graad in architectuur. Hij behaalde vervolgens een MBA-diploma in 1990 aan de Europese Universiteit (nu bekend als de EU Business School) in Brussel, België. Van 1990 tot 1995 leidde Chandra zijn eigen consultancybedrijf in Euromar Consult in Brussel. Het bedrijf richtte zich op het identificeren en stimuleren van industriële samenwerking tussen Indonesië en Europese bedrijven met in de Europese Gemeenschap (EG).
Hij keerde in 1995 terug naar Indonesië om zich aan te sluiten bij een nieuw gevestigd adviesbureau PT. LAPI-Elaptsindo eigendom van het ITB Bandung Institute of Technology. Hij richtte toen zijn eigen bedrijf PT op. Zeus Prima Garda en is sinds 1999 algemeen directeur. Het bedrijf is gespecialiseerd in EPC-werkzaamheden in verband met overspanningsbeveiligingssystemen voor de olie- en gasindustrie en voor het elektriciteitsbedrijf PLN in Indonesië.
Chandra richtte in 2015 Hywind Energy Solutions (HES) op om te werken aan de ontwikkeling van het windpark Sumba Iconic Island (SII) in de provincie Nusa Tenggara Timur. In 2017 hebben Chandra en Hans Rijntalder van Pondera Consult BV (Nederland) het bedrijf PEI Pondera Energi Indonesia opgericht om samen te werken bij de verdere ontwikkeling van het SII windpark.
Chandra bekleedt sinds 2015 de functie van voorzitter van de adviesraad van de Indonesia Wind Energy Association IWEA (Assosiasi Energi Angin Indonesia AEAI).

Relevante recente projecten

Naar alle projecten >>