Commissie m.e.r. oordeelt positief over Borssele

Commissie m.e.r. oordeelt positief over milieueffectrapportages eerste twee kavelbesluiten windenergiegebied Borssele

Advies- en ingenieursbureau Grontmij en Pondera Consult hebben het afgelopen jaar met een team van specialisten hard gewerkt aan het opstellen van de milieueffectrapportages (MER’en) en de passende beoordelingen voor de eerste twee kavelbesluiten voor offshore windparken in windenergiegebied Borssele. Dit zijn de eerste offshore windenergieprojecten volgens de nieuwe wet “Windenergie op Zee”. De Commissie m.e.r. heeft gisteren de nieuw type MER’en met bandbreedten goedgekeurd.

Om de voorwaarden voor de kavelbesluiten van windenergiegebied Borssele te kunnen bepalen, hebben Grontmij en Pondera Consult de milieueffectrapportages (MER’en) en de passende beoordelingen opgesteld. De kavelbesluiten geven ontwikkelaars van offshore windparken de flexibiliteit om de kavels naar eigen inzicht met windturbines in te vullen. De gehele bandbreedte aan invullingsmogelijkheden is in de MER’en onderzocht, zoals diverse type windturbines, funderingen en opstellingsmogelijkheden. Mede op basis van de onderzochte effecten in de MER’en worden de voorwaarden in de kavelbesluiten door de Minister van Economische zaken vastgesteld.

Beide milieueffectrapportages zijn beoordeeld door de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage. De Commissie is van mening dat alle informatie in beide MER’en aanwezig is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming over de kavelbesluiten. Grontmij en Pondera Consult zijn blij met dit prachtige resultaat.

Contactpersonen Pondera Consult:
Eric Arends en Hans Rijntalder

Meer informatie
Website commissie mer – http://www.commissiemer.nl/advisering/afgerondeadviezen/2965

Toetsingsadvies over het milieueffectrapport Kavelbesluiten I en II offshore windenergie windparken Borssele – http://api.commissiemer.nl/docs/mer/p29/p2965/a2965ts.pdf

Persbericht: Grontmij en Pondera starten ‘nieuwe stijl’ voorbereiding offshore windparken Borssele

P1030205

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *