Contractmanager duurzame energieprojecten (medior/senior)

Wie zijn wij?

Pondera Consult is in 2007 opgericht om haar bijdrage te kunnen leveren aan duurzame oplossingen van energie-, klimaat- en milieuvraagstukken. Als een relatief jong bedrijf, dragen wij met onze klanten een steentje bij aan het realiseren van duurzame energieprojecten. Denk daarbij aan grote en kleine projecten in Nederland en in Noord- en Zuidoost-Azië, op het gebied van zonne- en windenergie op land en zee.

Wie zoeken wij?

Pondera Consult is op zoek naar een medior/senior contractmanager duurzame energieprojecten voor het toenemende aantal zonne- en windenergieprojecten waarbij wij op dit gebied ondersteuning verlenen. Specifiek zoeken wij naar iemand die een geschikte opleiding heeft gevolgd, al enige jaren ervaring heeft met contractmanagement en het een uitdaging vindt om bij te dragen aan het verder uitbouwen van onze dienstverlening.

Wat houdt deze functie in?

Je adviseert projectontwikkelaars, investeerders, coöperaties en andere opdrachtgevers van duurzame energieprojecten bij inkoop en aanbesteding en bij de totstandkoming van contracten met aannemers en leveranciers. Voorbeelden van werkzaamheden zijn het begeleiden van onze opdrachtgevers bij de turbineselectie en bij de aanbesteding van civiele en elektrotechnische werken, zowel inhoudelijk als op strategisch niveau. Je verzorgt, tezamen met een junior contractmanager, contractdocumenten, stelt technische specificaties op, ondersteunt bij de uitvraag en begeleidt het aanbestedingstraject. Verder doe je alles om onze opdrachtgevers de juiste keuzes te kunnen laten maken, door informatie helder en overzichtelijk te presenteren en sparringpartner te zijn voor onze klanten. Denk daarbij aan techniek, onderhoud, financieel rendement en HSE. Zodra de contracten zijn gesloten draag je zorg voor naleving van de afspraken en eventuele wijzigingen en claims. Een belangrijke taak is verder om de dienstverlening op dit gebied uit te breiden, in samenwerking met het team van collega’s die allemaal bezig zijn met advisering over ontwikkeling en realisatie van duurzame energieprojecten.

Gevraagde kennis en vaardigheden

Pondera Consult wil graag kennis maken met een medior/senior contractmanager die:

 • een relevante, bij voorkeur, academische opleiding met succes heeft afgerond;
 • liefst ook enige ervaring heeft met FIDIC en/of UAV-GC;
 • minimaal twee jaar ervaring heeft als contractmanager, liefst op het gebied van windenergie;
 • streeft naar kwaliteit in zijn of haar vak;
 • een goed oog heeft voor details en nauwgezet te werk gaat;
 • ervaring heeft met onderhandelingssituaties in aanbestedingstrajecten;
 • oog heeft voor de belangen van onze klanten;
 • in hoge mate zelfstandig is en verantwoordelijkheid draagt voor het werk dat wordt uitgevoerd;
 • een goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • enthousiast en ondernemend is;
 • graag een groeiend bedrijf van een veertigtal mensen wil versterken.

Wat bieden wij?

Naast de 10 jaar jonge onderneming, waar alle vrijheid is om je te ontwikkelen en waar plezier in het werk het voornaamst is, bieden wij:

 • een uitstekend salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden, zoals laptop, telefoon, pensioen en onkostenvergoeding;
 • een uitzicht op een vast contract;
 • een jong, deskundig en gedreven team professionals, die samen ook buiten werk om activiteiten ondernemen, zoals diners en sportactiviteiten;
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden, doordat de markt en de organisatie groeit;
 • duurzame energie projecten, waar wij trots op zijn om aan te mogen werken;

Flexibele werkplekken en – tijden, met kantoren in Zeist, Hengelo, Arnhem en mogelijkheden voor thuiswerk. Begin 2020 zal Pondera Consult haar kantoren in Zeist en Hengelo samenvoegen in één kantoor in Arnhem (stationslocatie).

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Angelique Strijker via telefoonnummer +31 (0) 6 151 22 173.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie voor 15 maart 2019 naar:

Pondera Consult B.V.
T.a.v. mevr. A. Strijker
Postbus 579
7550 AN Hengelo (Ov.)

hr@ponderaconsult.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.