Met betrekking tot ondersteuning in het behalen van financiering heeft Pondera geruime ervaring met duurzame energieprojecten (windenergie, zonne-energie en geothermie). Zo ondersteunt Pondera diverse overheden, ontwikkelaars en coöperaties bij het opstellen van een business case in verschillende projectfasen en het verkrijgen van financiering.

Financieringstraject duurzaam energieproject

Pondera biedt ondersteuning bij duurzame energieprojecten op verschillende momenten in het financieringstraject. Ook hebben wij de mogelijkheid om de gehele financiering verzorgen. Van het opstellen van een eerste business case, en ‘bankable’ windrapporten door eigen experts, tot aan het sluiten van de kredietovereenkomsten en het behalen van Financial Close. Het doorlopen van een zogenaamde bankentender is van belang voor het selecteren van een bank of meerdere financiële instellingen. Voorbeelden van onze dienstverlening zijn:

  • opzetten en inrichten dataroom;
  • inventariseren uitgangspunten financiering;
  • opstellen initiële business case;
  • verkennende gesprekken met banken;
  • samenstellen van informatiememorandum;
  • uitvraag (tender);
  • financieringsdocumentatie en financial close.

Hierbij stemmen wij onze dienstverlening uiteraard graag af op uw behoeften. Ieder project is immers uniek en heeft een eigen optimale wijze van financiering.

Tevens hebben wij ervaring met het uitvoeren van due diligences, bijvoorbeeld ter ondersteuning van een financieringsaanvraag, maar ook in de vorm van een second opinion.

Wij komen graag met u in contact indien u meer wilt weten over de mogelijkheden in de financiering van uw duurzame energieproject en wat wij hierbij voor u kunnen betekenen.

terug naar diensten
meer informatie