Florentine van der Wind

FlorentinevdWind_EvR_A9A9788

Florentine van der Wind

Senior Adviseur Duurzame Energie

team_prevteam_next

email

linkedin

Florentine van der Wind heeft een brede ervaring met milieueffectrapportage. Voordat ze bij Pondera in dient kwam was ze ruim vijf jaar werkzaam als werkgroepsecretaris bij de Commissie voor de m.e.r.. Zij nam deel aan werkgroepen voor uiteenlopende projecten, variërend van strategische plannen tot concrete projecten. In projecten bewaakt zij processen en consistentie.

Florentine heeft oog voor detail zonder daarbij ‘het grotere plaatje’ uit beeld te verliezen. Met haar heldere blik en het stellen van vragen  bewaakt ze kwaliteit en brengt ze een rode draad aan.

Florentine is in de rol van adviseur (eind)verantwoordelijk voor projecten op het gebied van duurzame energie met een focus op milieueffectrapportage. Deze hebben veelal de
vorm van haalbaarheidsstudies, milieutoetsen en m.e.r. Hierbij worden verschillende relevante (milieu)aspecten en (toekomstige) vernieuwing in beleid en wet- en regelgeving vertaald naar de projecten en adviezen. Door haar ervaring als werkgroepsecretaris adviseert Florentine haar collega’s over (concept) adviezen van de Commissie voor de m.e.r. Verder is zij betrokken bij de interne kwaliteitscontrole voor MER’en waar zij niet zelf aan meeschrijft.

Opleiding en werkgevers

Florentine van der Wind is in 1996 afgestudeerd als bioloog aan de Universiteit Utrecht. Na jaren werkzaam te zijn in de farmaceutische industrie heeft zij het roer omgegooid. Om dit kracht bij te zetten heeft zij de master opleiding Environment and Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam gevolgd (2005-2006) waarna zij als werkgroepsecretaris bij de Commissie voor de m.e.r. aan de slag kon. Sinds september 2012 is zij adviseur bij Pondera Consult

Relevante recente projecten

  • Energiepark Pottendijk
  • Windpark Zeewolde
  • Windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding
  • Handreiking voor initiatiefnemers Oosterwold (Ministerie EZ)

Naar alle projecten >>