Haydar Hussin


Haydar Hussin

Adviseur duurzame energie

team_prevteam_next

email

twitter

linkedin

Haydar Hussin is van oorsprong een fysisch geograaf, gespecialiseerd in remote sensing, GIS en hydrologisch modelleren. Hij heeft meer dan 6 jaar ervaring in verschillende EU projecten waar hij technische en economische risicoanalyses uitvoerde voor natuurgevaren zoals overstromingen, lawines en landdegradatie. Door zijn multidisciplinaire achtergrond heeft hij een zeer veelzijdige en oplossingsgerichte blik op milieutechnische problemen.

Haydar is nu bij Pondera actief als adviseur duurzame energie waar hij voornamelijk betrokken is bij windklimaat bepaling, windaanbod analyses en opbrengstberekeningen. Verder voert hij externe veiligheidsonderzoeken uit en is nauw betrokken bij het GIS-team van Pondera Consult.

Opleiding en werkgevers

Haydar heeft zijn Bachelor Geowetenschappen (fysische geografie) aan de Universiteit Utrecht behaald. Dit werd vervolgd door zijn Master Toegepaste Aardwetenschappen (Cum Laude) aan de Universiteit Twente waar hij het risico van modderstromen heeft gemodelleerd in de Franse Alpen. Vervolgens heeft hij een promotieonderzoek (PhD) gedaan aan de Universiteit Twente en het Italiaanse Nationale Onderzoeksinstituut voor Hydro-Geologische Bescherming (CNR-IRPI) als onderdeel van twee EU projecten (CHANGES en IncREO). Hiervoor heeft hij drie jaar in Italië gewerkt aan de risico’s van overstromingen en puinstromen in de Italiaanse Alpen. Hij is in november 2016 begonnen bij Pondera Consult.

Relevante recente projecten

  • Windpark Oostpolder
  • Windpark Fryslân
  • Windenergie in Zwolle

Naar alle projecten >>