Jenno Ringersma


Jenno Ringersma

Adviseur Duurzame Energie

team_prevteam_next

email

linkedin


Sinds april 2019 is Jenno bij Pondera betrokken bij de ontwikkeling van zonneparken. Jenno schat hiervoor de financiële en maatschappelijke haalbaarheid in, is betrokken bij vergunningstrajecten, vraagt subsidie aan, en verzorgt het inkooptraject van de installatie en de bijbehorende werkzaamheden zelf. Samen met zijn collega’s kan hij de realisatie van een zonnepark van A tot Z begeleiden.

Jenno heeft ook ervaring met zon-op-dak projecten die worden aangesloten op aansluitingen voor grootverbruikers. Hierbij heeft hij zich vooral beziggehouden met de netaansluitingen en de financiële haalbaarheid. In de windsector heeft hij actief bestaande windturbines en -parken beheerd. Hierdoor is Jenno breed inzetbaar, met een focus op techniek en financiën.

Opleiding en werkgevers

Jenno heeft zijn BSc in Internationaal Land- en Waterbeheer behaald in Wageningen, met een minor in Economische Geografie. Hierna heeft hij de MSc Management, Economics, and Consumer Studies met een specialisatie in Management in Life Sciences succesvol afgerond. Vervolgens heeft hij bij Windunie gewerkt als operational analyst bij windturbines en -parken en adviseur. Hierna is Jenno begonnen bij Pondera Consult.

Relevante recente projecten

Naar alle projecten >>