Lancering Wind Minds Korea

Op 6 april jl. is er een nieuwe onderneming voor hernieuwbare energie gelanceerd tijdens de International Green Energy Expo 2016 in Daegu, Zuid-Korea: Wind Minds Korea.

Wind Minds Korea is een joint venture tussen Wind Minds B.V., Doarm Engineering Co en HaeChun Corporation en zal optreden als een ingenieurs- en adviesbureau op het gebied van duurzame energie met een focus op offshore en onshore windenergieprojecten. Wind Minds Korea zal daarnaast meewerken aan gezamenlijke ontwikkelingsprojecten met ingenieurs- en adviesbureaus. Tijdens de lancering hebben alle drie partijen een memorandum van overeenstemming getekend waarin zij hun gezamenlijke voornemens vastlegden.

“We brengen meer dan 15 jaar ervaring in offshore wind naar Korea, gecombineerd met de kennis van de Koreaanse bedrijven, kunnen we service verlenen van hoge kwaliteit”, aldus Hans Rijntalder, medeoprichter van Wind Minds Korea. Dhr. Oh, oprichter van Doarm Engineering en directeur van Wind Minds Korea verwacht dat het bedrijf een leidende rol zal spelen in het faciliteren van de opkomende Koreaanse offshore wind markt. Wind Minds Korea zal in staat zijn volledig advies en ingenieursdiensten te leveren in alle fasen van offshore windprojecten, van haalbaarheidsstudies tot exploitatie- en onderhoud strategieën. Het bedrijf werkt al aan een aantal offshore projecten langs de kust van het Koreaanse eiland Jeju.

signing ceremony