Matthias HaagMatthias Haag

Senior Project Manager

team_prevteam_next

email

linkedin


Matthias Haag heeft ervaring met bestuurstaken op directieniveau, en heeft een succesvol trackrecord opgebouwd in de duurzame energie-industrie. Hij is zijn carrière begonnen in de offshore olie- en gasindustrie en werkt sinds 2003 in de duurzame energiesector.

Matthias heeft een passie voor windenergie, met name offshore wind, en de mariene duurzame energiesector zoals getijden- en golfenergie
Hij heeft gewerkt aan talloze windprojecten in verschillende landen en heeft ervaring in bedrijven van verschillende grootte, van startende tot blue-chipbedrijven zoals wereldspeler Shell. Hij was projectmanager voor het eerste Nederlandse offshore windpark Egmond aan Zee en later CEO voor het grootste Nederlandse offshore windpark Gemini.

Door het werken aan verschillende projecten heeft Matthias ook een goed begrip ontwikkeld voor projectfinanciering en vermogensinvesteringen. Momenteel leidt hij het NNG offshore windproject in Schotland. Hij hecht veel belang aan teamwerk en beschouwt veiligheid als één van de belangrijkste onderdelen van elk project.

Opleiding en vorige werkgevers

Matthias Haag is afgestudeerd als Diplom-Ingenieur (Master Werktuigbouwkunde) in Darmstadt, Duitsland. Hij begon zijn carrière als projectingenieur in Shell UK, met een focus op pijpleidingen, kabels en kleinere olie- en gasinstallaties. Later werkte hij aan het Sakhalin-project vanuit Parijs en trad hij toe tot Shell Wind Energy als Project Manager in Amsterdam, voordat hij General Manager Projects werd voor alle windprojecten in Shell op een wereldwijde basis. Hij verliet Shell om als COO van Aquamarine te gaan werken aan golfenergie, maar keerde na vijf jaar terug naar offshore wind als CEO van Gemini. Sinds 2018 werkt hij samen met EDF Renewables aan het NNG-project en is hij niet-uitvoerend bestuurder in de raad van bestuur van Orbital Marine, een toonaangevend bedrijf voor getijdenenergie.

Relevante recente projecten

Naar alle projecten >>