Medewerkers van de Ministeries van IenM/Rijkswaterstaat en Economische zaken krijgen rondleiding door windpark NOP Agrowind

Op de eerste koude herfstmaandag van het jaar verzamelen zich tien ambtenaren van de Ministeries van IenM/Rijkswaterstaat en Economische zaken bij het informatiecentrum 11 Beaufort, nabij Nagele. Hier worden ze ontvangen door Janneke Wijnia (financieel directeur windpark NOP Agrowind), Mariëlle de Sain en Pim Rooijmans (beiden adviseur bij Pondera Consult). Janneke geeft een presentatie over de totstandkoming van windpark NOP Agrowind. Windpark NOP Agrowind is het eerste windpark in Nederland dat gebouwd is onder de zogenaamde Rijkscoördinatieregeling.

2

Omdat er de komende jaren nog een aantal grote windparken onder deze regeling vallen, is het de perfecte gelegenheid om meer te horen over de details van het traject van inpassingsplan en vergunningen, het betrekken van de omgeving en de bouw. Er worden tijdens de presentatie dan ook volop vragen gesteld aan de aanwezige experts.

1

Na de presentatie is het tijd om naar buiten te gaan. Om met eigen ogen te zien hoe het windpark zich verhoudt tot het landschap, zelf te luisteren naar het geluid dat de windturbines maken en te ervaren wat de verschillen zijn tussen een windturbine op land en een in het IJsselmeer.

3

Na een uurtje in de kou en wind duikt iedereen weer de auto in. Alles bij elkaar een leerzame en informatieve bijeenkomst voor iedereen!

NOP Agrowind bouwt en exploiteert 26 windmolens op het land langs de Westermeerdijk en Noordermeerdijk in de Noordoostpolder. Deze molens maken onderdeel uit van Windpark Noordoostpolder, dat bestaat uit 86 windmolens op het land en in het water. Meer informatie via: http://www.windparknoordoostpolder.nl/

Pondera Consult heeft in het verleden de MER en de vergunningsprocedures voor NOP Agrowind gevoerd en is actief betrokken geweest bij de contractering en financiering van het windpark. Op dit moment voert Pondera Consult het vergunningenmanagement uit voor NOP Agrowind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *