Mike Muller


Mike Muller

 Adviseur duurzame energie

team_prevteam_next

email

linkedin

Mike Muller is sinds november 2016 in dienst bij Pondera als Junior Consultant Duurzame Energie. Mike is een betrokken, leergierig en actief persoon gefascineerd door de huidige (inter)nationale ontwikkeling in de transitie richting een schonere en efficiëntere samenleving. Met zijn multidisciplinaire achtergrond is hij inzetbaar voor ondersteuning bij allerlei verschillende opdrachten van het ontwerpen van kaarten in ArcGIS tot aan en het schrijven van MER en NRD rapporten.
Ondanks dat Mike pas kort in dienst is, is hij nu al veel betrokken geweest bij offshore wind projecten (Hollandse Kust Noord en Zuid). Verder zal hij zich gaan focussen op haalbaarheidsstudies en financiële modellen. Met zijn Energy Science achtergrond en werkervaring bij de Rabobank hoopt Mike van toegevoegde waarde te zijn voor Pondera.

Opleiding en werkgevers

Mike is begonnen met de studie Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze studie is zijn interesse in duurzaamheid en nieuwe (technologische) ontwikkeling getriggerd. Hierdoor besloot hij de master Energy Science te volgen. Tijdens deze multidisciplinaire studie heeft Mike veel geleerd over de energiesector, met vakken variërend van Energy Economics tot aan Thermodynamica en Energieconversie methodes. Tijdens zijn master heeft hij als stagiair gewerkt bij het Planbureau voor de Leefomgeving waar hij zijn thesis heeft geschreven over het potentieel van golfenergie. Daarnaast heeft hij nog enkele maanden stage gelopen in de Heineken brouwerij Zoeterwoude en heeft hij deelgenomen aan het Climate-KIC summerschool programma.

Relevante recente projecten

  • Haalbaarheidsstudies voor verschillende projecten
  • Hollandse Kust (Noord & Zuid)
  • Windpark Fryslân
  • Windpark Oostpolder

Naar alle projecten >>