Nieuws

  • Windpark Fryslan in het nieuws
   Windpark Fryslan publiceert elk maand een blog met als doel iedereen mee te nemen met wat er allemaal bij de bouw van een windpark komt kijken. Deel 3 van de reeks treft u onderstaand aan. Hier vertelt Martijn ten Klooster welk aandeel we hebben gehad bij het ontwerp en de vergunningen. Pondera heeft het project in 2008 geïnitieerd met Ventolines. Vanaf die tijd heeft Pondera samen met Ventolines het ontwikkeltraject uitgevoerd. Hierbij heeft lees verder»
  • Intrapec opent zonnedak met zonnelied
   Een zonnelied om een zonnedak te openen. Hoewel de zon zich nauwelijks liet zien, gebeurde dat vrijdag 28 februari in Spankeren bij het verpakkingsbedrijf Intrapec. De initiatiefnemers Intrapec, Ovento en Pondera hadden zo’n 60 relaties en vrienden uitgenodigd om gezamenlijk de opening van hun zonnedak met ruim 1.500 panelen met een vermogen van bijna 0,5 MW. Hiermee kan de Intrapec Groep met gemak in haar eigen stroomverbruik voorzien. lees verder»
  • Studenten TU Delft bezoeken Haliade-X
   Op vrijdag 21 februari 2020 hebben Sif, GE en Pondera 26 studenten van de TU Delft ontvangen bij de Haliade-X, de grootste en tevens meest krachtige windturbine ter wereld. De meeste aanwezige studenten volgen de European Wind Energy Master (EWEM), een 2-jarige technische opleiding die zich richt op het ontwerp van windturbines op verschillende facetten, waaronder rotorbladen, offshore-installatie en netaansluiting. Het initiatief om de lees verder»
  • Gemeenteraad akkoord bouw Windpark Agro Wind in Reusel
   De gemeenteraad van Reusel-De Mierden heeft op 17 februari 2020 besloten om de verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de bouw van Windpark Agro Wind. Hiermee staat de weg vrij voor het college van Burgemeester en Wethouders om de definitieve vergunning te verlenen aan de Vereniging High Tech Agro Wind. Dit is een grote stap voor de Vereniging naar de realisatie van het windpark. Pondera feliciteert de initiatiefnemers met het behalen lees verder»
  • Versterking van het Pondera-team: Björn en Roel
   Pondera heeft er weer twee nieuwe collega’s bij: Bjorn Konink en Roel van Ooij. Beide heren zijn per februari 2020 enthousiast begonnen aan hun nieuwe uitdaging! Hieronder in een notendop een korte introductie. Binnenkort vind je op onze teampagina meer informatie over deze heren. Björn Konink Björn heeft bij zijn vorige werkgever veel ervaring opgedaan op het gebied van duurzame energie en duurzame projecten. Hij is enthousiast om bij Pondera lees verder»
  • Wereldrecord voor Haliade-X 12 MW!
   Pondera’s Haliade-X 12 MW-prototype in de Rotterdamse haven heeft zojuist een nieuw wereldrecord gevestigd! Het is de eerste windturbine die in de loop van 24 uur 288 MWh genereert. In de komende 5 jaar zal het Haliade-X-prototype een reeks tests ondergaan om de stroomcurve, belastingen, netprestaties en betrouwbaarheid van de turbine te valideren. Met deze tests kan GE bovendien de gegevens verzamelen die nodig zijn om het typecertificaat lees verder»
  • Expert Meeting Stikstof
   Projectoplossingen door of ondanks het nieuwe beleid? Een Expert Meeting zoals het bedoeld is. Pondera en ENVIR Advocaten Op 6 februari 2020 hebben Pondera en ENVIR Advocaten gezamenlijk een expert meeting georganiseerd, waarin uitgebreid is stilgestaan bij hét issue van de afgelopen maanden: de stikstofimpasse. Graag nemen we u even mee langs de sprekers en welke boodschap zij in hoofdlijnen hebben gepresenteerd. De kick-off werd verzorgd door lees verder»
  • Pondera op Sustainability Career Event 2020
   Op donderdag 6 februari was Pondera voor de tweede keer aanwezig op het Sustainability Career Event in Utrecht. Op dit jaarlijkse nationale carrière-evenement voor studenten en starters staat duurzaamheid centraal. Pondera’s stand op de bedrijvenmarkt werd bezocht door een kleine duizend studenten en starters. Hier konden ze meer leren over de werkzaamheden en projecten van Pondera en een timelapse-video van de bouw van onze Haliade-X lees verder»
  • Pondera feliciteert Eneco met gunning windpark Maasvlakte 2
   Gisteren maakte Rijkswaterstaat de uitkomst van de aanbesteding voor windpark Maasvlakte 2 bekend. Pondera is blij en trots dat Eneco als winnaar uit de bus kwam. Het betekent dat Eneco haar plan om een windpark te bouwen van ruim 100 MW op de zeewering bij de Tweede Maasvlakte kan realiseren. Pondera is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de bieding. Pondera was penvoerder van het Plan van Aanpak en heeft de optimale windturbine lees verder»
  • Windmeetcampagnes nu nog efficiënter!
   Op de locatie van een toekomstig windpark worden vaak metingen gedaan met een meteorologische meetmast of LiDAR om het lokale windklimaat te bepalen, nodig voor financiering en engineering van het geplande windpark. Omdat meetcampagnes slechts een jaar of zelfs korter duren, is het nodig om deze data met een langjarige meteorologische dataset te vergelijken. De windsnelheid kan tijdens de kortdurende meetcampagne bijvoorbeeld net wat hoger lees verder»
  • Pondera viert ingebruikname GE Haliade-X
   Op 17 en 19 december 2019 heeft Pondera de ingebruikname gevierd van ‘s werelds grootste windturbine: de GE Haliade-X 12 MW. “Als ontwikkelaar en mede-eigenaar samen met Sif – in het Futurewind-project – zijn wij er trots op bij te dragen aan deze belangrijke nieuwe stap in windturbinetechnologie”, aldus Hans Rijntalder, directeur van Pondera. Hij vervolgt: “En we willen GE feliciteren met deze uitstekende lees verder»
  • SDE+ najaarsronde 2019 zwaar overtekend
   Afgelopen najaar heeft er weer een opstellingsronde van de SDE+-subsidie plaatsgevonden van 29 oktober tot en met 14 november. Ondanks dat er met ingang van deze editie een transportindicatie verplicht is gesteld – en er daardoor diverse projecten geen volledige aanvraag hebben kunnen indienen – is de afgelopen najaarsronde zwaar overtekend. Zoals beschreven in ons vorige nieuwsbericht inzake de SDE+ was het te verwachten dat het budget van €5 lees verder»
  • Eneco koopt elektriciteit Haliade-X prototype
   Eneco, Future Wind (een joint venture tussen Pondera Development en SIF Holding Nederland) en GE Renewable Energy hebben vandaag aangekondigd dat Eneco alle elektriciteit zal kopen die wordt gegenereerd door het Haliade-X 12 MW-prototype van GE. De aankondiging werd gedaan tijdens de openingsceremonie van het prototype dat onlangs werd geïnstalleerd in de haven van Maasvlakte in Rotterdam. Het prototype op de Rotterdamse Maasvlakte heeft dit lees verder»
  • Pondera Nieuwjaarsbijeenkomst met Bernice Notenboom
   Op 9 januari 2020 houden wij onze nieuwjaarsbijeenkomst in Stadsvilla Sonsbeek te Arnhem. We willen iedereen, die op welke manier dan ook samen met ons een bijdrage levert aan de energietransitie, bij deze van harte uitnodigen. Dit jaar niet in Slot Zeist, zoals u van ons gewend was, maar voor het eerst in Arnhem. Zoals wellicht bekend sluiten we de komende maanden onze kantoren in Zeist, Arnhem en Hengelo en zijn we vanaf 1 december zijn wij lees verder»
  • Winddays tijdens handelsdelegatie naar Indonesië
   Pondera organiseert op 10 en 11 maart een conferentie genaamd WindDays Summit tijdens de handelsdelegatie naar Indonesië. Indien u interesse heeft om de handelsdelegatie samen met de Koning en de Koningin bij te wonen kunt u contact opnemen met: NWEA Tel. 06-54 73 29 61 Email: danielle.veldman@nwea.nl Voor vragen en/of sponsoring met betrekking tot de conferentie kunt u contact opnemen met: Pondera B.V. Tel. 06-33 65 98 71 Email: lees verder»