Nieuws

  • SDE+ najaarsronde 2019, wij helpen graag
   Van dinsdag 29 oktober 09.00 uur tot donderdag 14 november 17.00 uur wordt de SDE+ najaarsronde van 2019 opengesteld. Net als tijdens de voorgaande openstellingsrondes biedt Pondera Consult ondersteuning bij het voorbereiden en indienen van SDE+ aanvragen. Dit kan variëren van het opstellen van benodigde documentatie (bijv. een SDE-windrapport) tot het volledig verzorgen van de gehele SDE+ aanvraag. Wij hebben geruime ervaring met het succesvol lees verder»
  • Nacelle geplaatst op Haliade-X 12 MW turbine
   Vrijdag 30 augustus j.l. was de windsnelheid laag genoeg om de Nacelle te plaatsen op de Pondera Haliade-x 12 MW turbine op de Maasvlakte. Kengetallen voor de Haliade-X 12 MW Capaciteit: 12 MW Rotordiameter: 220 meter Hoogte:  260 meter Lengte bladen: 107 meter Jaarlijkse energieopbrengst: circa 67 GWh Bestreken oppervlak: 38,000 m2 Algemeen Pondera Development en SIF Holding ontwikkelen samen met GE Renewable Energy de Haliade-X op de lees verder»
  • Pondera en Hanmi Global aan de slag in Korea
   Het Nederlandse Pondera and het Zuid Koreaanse bedrijf Hanmi Global kondigden vandaag aan dat zij een contract gewonnen hebben van het projectontwikkelbedrijf Jeju Hanlim Offshore Wind Co. Pondera en Hanmi Global gaan aan de slag als “owner’s engineer”. Het Jeju Hanlim Offshore project is het derde offshore wind project in Koreaanse wateren en het tweede project op commerciële basis. Het project ligt dicht bij het Tamra Offshore project, vlak lees verder»
  • Eerste windturbine Drentse Monden en Oostermoer draait
   Eerste turbine draait Na 10 jaar aan het project te hebben gewerkt, kunnen de initiatiefnemers van windpark Drentse Monden Oostermoer met trots melden dat de eerste windturbine van het type Nordex N131 bij Exloërmond op 17 augustus is gestart met het draaien van testrondes, waarna inbedrijfstelling kon volgen. Speciale aanpassingen aan de turbine Het bijzondere aan deze windturbine is dat hij veel minder elektromagnetische straling uitzendt dan lees verder»
  • Pondera begeleidt aanbesteding voor windpark Nieuwleusen
   Voor Westenwind 1 B.V. heeft Pondera in juli 2019 de tenderdocumentatie opgesteld voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van twee windturbines in de nabijheid van Nieuwleusen. De twee windturbines hebben een gezamenlijk maximaal geïnstalleerd vermogen van 9 MW. Met het project wordt er weer een goede stap gezet richting het doel van de Provincie Overijssel om vóór 2021 een totaal van 85,5 MW aan windenergie te realiseren. Invitation to lees verder»
  • Pondera’s GE Haliade-X 12 MW turbine in het nieuws
   Vorige week kwam de gondel van de GE Haliade-X 12 MW turbine aan op de Maasvlakte in Rotterdam. Zowel de NOS als RTL besteedde hier aandacht aan. Kengetallen voor de Haliade-X 12 MW Capaciteit: 12 MW Rotordiameter: 220 meter Hoogte: 260 meter Lengte bladen: 107 meter Jaarlijkse energieopbrengst: circa 67 GWh Bestreken oppervlak: 38,000 m2 Algemeen Pondera Development en SIF Holding ontwikkelen samen met GE Renewable Energy de Haliade-X op de lees verder»
  • Haliade-X gondel onderweg naar Rotterdam
   De Haliade-X gondel is onderweg naar Rotterdam! De gondel van ‘s werelds krachtigste offshore windturbine, samen met de 107 meter lange bladen, zal aan land worden geïnstalleerd.  De offshore windturbine wordt op het land geplaatst om het uitvoeren van testen makkelijker te maken. Hiermee kan ook de data worden verzameld waarmee de turbine kan worden gecertificeerd – een noodzakelijke stap voor het commercieel beschikbaar stellen van de lees verder»
  • Groen licht voor alle turbines Windpark de Rietvelden
   De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan over Windpark De Rietvelden in ’s-Hertogenbosch. De Raad van State vernietigt met haar uitspraak de eerdere uitspraak van de Rechtbank Oost-Brabant, waarmee één windturbine werd geschrapt vanwege strijd met provinciaal beleid. De Raad van State heeft geconstateerd dat er wel sprake is van overeenstemming met provinciaal beleid en acht het beroep van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Raedthuys Pure lees verder»
  • GE toont gondel Haliade-X 12 MW
   De gondel van de Haliade-X 12 MW is afgelopen week uit de fabriek gerold. De gondel, met daarin de generator die 12 megawatt aan elektriciteit kan opwekken, zal naar verwachting komende week naar Rotterdam worden vervoerd vanuit Saint-Nazaire, Frankrijk. De toren waarop de gondel zal worden geplaatst is al gebouwd op de Maasvlakte. De turbinebladen worden gefabriceerd door LM Wind Power in Cherbourg en zullen de windturbine compleet maken. In lees verder»
  • Brief van een hele jonge student!
   Zo heel af en toe krijgen wij ook post van hele jonge studenten. Deze post wordt vanzelfsprekend beantwoord. ‘Bedankt Boris voor het meedenken …. en als je later een baan zoekt …. denk dan ook aan ons alsjeblieft’.lees verder»
  • Eneco neemt stroom van Windpark Fryslân af
   Eneco neemt over een periode van 15 jaar alle groene stroom af van Windpark Fryslân, het grootste nearshore windpark van Nederland. Eneco en Windpark Fryslân hebben daarvoor, op woensdag 17 juli, een langlopend afnamecontract getekend. Windpark Fryslân gaat jaarlijks 1.500 GWh groene stroom produceren. Dat komt overeen met het stroomverbruik van 500.000 huishoudens. Om de stroom zo lokaal mogelijk in te zetten krijgen bedrijven en organisaties lees verder»
  • Belangrijke mijlpaal windpark Elzenburg – De Geer in Oss
   De gemeenteraad van Oss heeft na lange voorbereidingen en overleg met de omgeving op 27 juni 2019 het bestemmingsplan voor het windpark vastgesteld. Het voorstel is uiteindelijk als hamerstuk naar de raad gegaan, waarmee de langere en zorgvuldige voorbereidingstijd heeft zich uitbetaald. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 4 windturbines mogelijk en nog eens twee na toepassing van een wijzigingsbevoegdheid. Volgens de planning verlenen lees verder»
  • 250 mensen naast elkaar voor het 107 meter lange Haliade-X blad
   250 mensen staan opgesteld voor het 107 meter lange blad voor de Haliade-X windturbine. Dit blad is vervaardigd door LM Wind Power in Cherbourg, Frankrijk. Kengetallen voor de Haliade-X 12 MW Capaciteit: 12 MW Rotordiameter: 220 meter Hoogte:  260 meter Lengte bladen: 107 meter Jaarlijkse energieopbrengst: circa 67 GWh Bestreken oppervlak: 38,000 m2 Algemeen Pondera Development en SIF Holding ontwikkelen samen met GE Renewable Energy de lees verder»
  • Indonesische parlementariërs bezoeken Windpark NOP
   Op 27 juni 2019 heeft een delegatie Indonesische parlementariërs, geleid door Dr. Agus Hermanto (Deputy Speaker van het Huis van Afgevaardigden), een bezoek gebracht aan Windpark Noordoostpolder. De delegatie was voor een tweedaags bezoek in Nederland om kennis op te doen over de Nederlandse beleidsaanpak en incentives voor windenergie. Vanwege de nauwe betrokkenheid van Pondera bij de ontwikkeling van Windpark Noordoostpolder, heeft de lees verder»
  • Update Haliade-X prototype Rotterdam
   De torensegmenten 0, 1 en 2 van de Haliade-X zijn geïnstalleerd. T3 zal in de loop van de zomer geïnstalleerd worden zodra de gondel is gearriveerd. De vier torensegmenten zullen deel uitmaken van het Haliade-X 12 MW-prototype. Kengetallen voor de Haliade-X 12 MW Capaciteit: 12 MW Rotordiameter: 220 meter Hoogte:  260 meter Lengte bladen: 107 meter Jaarlijkse energieopbrengst: circa 67 GWh Bestreken oppervlak: 38,000 m2 Algemeen Pondera lees verder»