Nieuws

  • Windmeetcampagnes nu nog efficiënter!
   Op de locatie van een toekomstig windpark worden vaak metingen gedaan met een meteorologische meetmast of LiDAR om het lokale windklimaat te bepalen, nodig voor financiering en engineering van het geplande windpark. Omdat meetcampagnes slechts een jaar of zelfs korter duren, is het nodig om deze data met een langjarige meteorologische dataset te vergelijken. De windsnelheid kan tijdens de kortdurende meetcampagne bijvoorbeeld net wat hoger lees verder»
  • Pondera viert ingebruikname GE Haliade-X
   Op 17 en 19 december 2019 heeft Pondera de ingebruikname gevierd van ‘s werelds grootste windturbine: de GE Haliade-X 12 MW. “Als ontwikkelaar en mede-eigenaar samen met Sif – in het Futurewind-project – zijn wij er trots op bij te dragen aan deze belangrijke nieuwe stap in windturbinetechnologie”, aldus Hans Rijntalder, directeur van Pondera. Hij vervolgt: “En we willen GE feliciteren met deze uitstekende lees verder»
  • SDE+ najaarsronde 2019 zwaar overtekend
   Afgelopen najaar heeft er weer een opstellingsronde van de SDE+-subsidie plaatsgevonden van 29 oktober tot en met 14 november. Ondanks dat er met ingang van deze editie een transportindicatie verplicht is gesteld – en er daardoor diverse projecten geen volledige aanvraag hebben kunnen indienen – is de afgelopen najaarsronde zwaar overtekend. Zoals beschreven in ons vorige nieuwsbericht inzake de SDE+ was het te verwachten dat het budget van €5 lees verder»
  • Eneco koopt elektriciteit Haliade-X prototype
   Eneco, Future Wind (een joint venture tussen Pondera Development en SIF Holding Nederland) en GE Renewable Energy hebben vandaag aangekondigd dat Eneco alle elektriciteit zal kopen die wordt gegenereerd door het Haliade-X 12 MW-prototype van GE. De aankondiging werd gedaan tijdens de openingsceremonie van het prototype dat onlangs werd geïnstalleerd in de haven van Maasvlakte in Rotterdam. Het prototype op de Rotterdamse Maasvlakte heeft dit lees verder»
  • Pondera Nieuwjaarsbijeenkomst met Bernice Notenboom
   Op 9 januari 2020 houden wij onze nieuwjaarsbijeenkomst in Stadsvilla Sonsbeek te Arnhem. We willen iedereen, die op welke manier dan ook samen met ons een bijdrage levert aan de energietransitie, bij deze van harte uitnodigen. Dit jaar niet in Slot Zeist, zoals u van ons gewend was, maar voor het eerst in Arnhem. Zoals wellicht bekend sluiten we de komende maanden onze kantoren in Zeist, Arnhem en Hengelo en zijn we vanaf 1 december zijn wij lees verder»
  • Winddays tijdens handelsdelegatie naar Indonesië
   Pondera organiseert op 10 en 11 maart een conferentie genaamd WindDays Summit tijdens de handelsdelegatie naar Indonesië. Indien u interesse heeft om de handelsdelegatie samen met de Koning en de Koningin bij te wonen kunt u contact opnemen met: NWEA Tel. 06-54 73 29 61 Email: danielle.veldman@nwea.nl Voor vragen en/of sponsoring met betrekking tot de conferentie kunt u contact opnemen met: Pondera B.V. Tel. 06-33 65 98 71 Email: lees verder»
  • Pondera versterkt team met offshore wind ervaring
   Het zal niemand ontgaan dat offshore wind een sterk groeiend werkveld is. Pondera kondigt daarom met trots aan dat het een duurzame samenwerking aan gaat met drie offshore wind professionals die hun sporen in het werkveld verdiend hebben. Matthias Haag, momenteel projectdirecteur van EDF’s Neart Na Gaoithe project bij Schotland en voormalig directeur van het Nederlandse Gemini project gaat zijn diensten via Pondera aanbieden. Ook Jasper Vet, lees verder»
  • GE Haliade-X 12 MW levert eerste stroom
   De GE Haliade-X 12 MW heeft zijn allereerste kilowatturen geleverd. Het prototype van ’s werelds krachtigste offshore windturbine is hiermee zijn testfase ingegaan op de Maasvlakte in Rotterdam. De tijdens deze fase verzamelde data worden gebruikt om in 2020 het benodigde certificaat te verkrijgen. Vervolgens kan worden gestart met de serieproductie van deze grootste en meest efficiënte windturbine. Kengetallen voor de Haliade-X 12 MW lees verder»
  • Windstudie Hollandse Kust (noord) beschikbaar
   Een update van de WRA Holland Kust (noord) is nu publiek beschikbaar voor geïnteresseerden. Het rapport is een update van de versie die in maart dit jaar beschikbaar kwam. De studie heeft tot doel om de onzekerheden voor het project te verminderen. Daardoor kunnen ook de kosten voor het project lager uitvallen. Hollandse Kust (noord) is een windenergiegebied op zee waar windturbines komen te staan met een gezamenlijk vermogen van 700 MW. Het lees verder»
  • Plan vastgesteld voor Windpark Oeverwind
   De gemeenteraad van Vlaardingen heeft op 18 oktober jl. het bestemmingsplan vastgesteld voor Windpark Oeverwind, vervolgens is op 19 oktober de omgevingsvergunning voor de bouw verleend. Het bestemmingsplan was geagendeerd als hamerstuk na inhoudelijke behandeling in de raadskamer twee weken eerder. Windpark Oeverwind bestaat uit twee windturbines en wordt gesitueerd in het recreatiegebied Oeverbos langs ’t Scheur/Nieuwe Waterweg tussen de lees verder»
  • Omgang met stikstof bij duurzame energie (Blog)
   De uitspraak van de Raad van State over het PAS (Programma Aanpak Stikstof) op 29 mei van dit jaar heeft een onvoorstelbaar grote doorwerking gehad. In vergunningverlening en daarmee in de voortgang van ruimtelijke ontwikkelingen, maar ook in de manier waarop de maatschappij aankijkt tegen natuurbeleid en -regelgeving. De titel van het eerste rapport van de Commissie Remkes “Niet alles kan” spreekt voor zich. Ook al is het niet voor de hand lees verder»
  • Installatie van krachtigste windturbine ter wereld compleet!
   Alledrie de bladen van de GE Haliade-X 12 MW zijn geïnstalleerd. De grootste en krachtigste windturbine ter wereld zal de komende weken in bedrijf gesteld worden. Kengetallen voor de Haliade-X 12 MW Capaciteit: 12 MW Rotordiameter: 220 meter Hoogte:  260 meter Lengte bladen: 107 meter Jaarlijkse energieopbrengst: circa 67 GWh Bestreken oppervlak: 38,000 m2 Algemeen Pondera Development en SIF Holding ontwikkelen samen met GE Renewable Energy de lees verder»
  • Groen licht voor windturbines van Waterschap Rijn en IJssel
   Waterschap Rijn en IJssel wil twee windturbines bouwen op het terrein van de rioolwaterzuivering op bedrijventerrein InnoFase in Duiven en één windturbine op bedrijventerrein de Mars in Zutphen. De windturbine in Zutphen maakt onderdeel uit van Windpark IJsselwind. De turbines zijn onderdeel van een mix aan energiebronnen (biogas, zon, wind) waarmee het waterschap de eigen energiebehoefte op een duurzame manier wil gaan opwekken. Voor beide lees verder»
  • Pondera aanwezig op de Windeurope Offshore Kopenhagen 26-28 november 2019
   Komt u ook? Op 26-28 november is Pondera aanwezig op WindEurope beurs en conferentie in Kopenhagen. Op deze beurs willen wij een graag bijpraten over de volgende onderwerpen: Onze nieuwste projecten in Zuid Oost Azië Indonesië – diverse offshore projecten op Java Vietnam – nearshore projecten Korea – nearshore project bij Jeju Uitbreiding van ons offshore dienstenpakket Ons ontwikkelverhaal over de GE Haliade-x 12 MW Wij willen u graag de lees verder»
  • Bladen GE Haliade-X 12 MW worden geïnstalleerd!
   We zijn blij te kunnen mededelen dat de installatie van de eerste twee bladen op de GE Haliade-X 12 MW prototype is gestart. Het derde blad moet nog arriveren op de Maasvlakte in Rotterdam. Kengetallen voor de Haliade-X 12 MW Capaciteit: 12 MW Rotordiameter: 220 meter Hoogte:  260 meter Lengte bladen: 107 meter Jaarlijkse energieopbrengst: circa 67 GWh Bestreken oppervlak: 38,000 m2 Algemeen Pondera Development en SIF Holding ontwikkelen samen lees verder»