Van links naar rechts: Bastiaan Bor (Business Developer Pondera), Rae Lescelius (plaatsvervangend Hoofd van de Missie, Ambassade van Finland Kopenhagen), Bert van der Lingen (Vice-voorzitter NWEA), Hans Rijntalder (Voorzitter Pondera Groep), Eric Arends (Vice-voorzitter Pondera Groep), Arne Brandsma (plaatsvervangend Hoofd van de Missie van de Nederlandse Ambassade). Caroline Kullbäck (Etha Wind Managing Director), Marko Ekman (Etha Wind Business Development Director).

 

Gisteren tijdens WindEurope Copenhagen 2023 hebben Hans Rijntalder, Voorzitter van Pondera, en Caroline Kullbäck, Managing Director van Etha Wind, een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om elkaar te ondersteunen bij de betrokkenheid bij offshore windprojecten op de Finse offshore en near shore markt, nu Finland bezig is met het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe offshore windgebieden.

 

Beide partijen beschikken over diepgaande kennis en expertise op het gebied van offshore-windprojecten. Pondera is betrokken geweest bij alle onderdelen van offshore windprojecten en beschikt over een goed ontwikkeld netwerk van relaties op het gebied van offshore wind. Etha Wind zit sinds 2003 in de windenergiesector en een van haar krachtige punten op dit gebied is haar sterke talenkennis en het vermogen om de lokale gemeenschappen langs de Zweedstalige kust in Finland in hun eigen taal te woord te staan. Samen willen zij vaardigheden en middelen delen om tegelijkertijd te streven naar een sterke marktpositie op de Finse offshoremarkt.

Hans Rijntalder, Voorzitter van Pondera: “De ondertekening van het MOU is een mooi begin van de krachtenbundeling om Finland te helpen zijn offshore windambities te realiseren. Met onze expertise en ervaring op het gebied van offshore wind vullen wij de diensten van Etha Wind perfect aan. Wij kijken uit naar de samenwerking met Etha Wind om een marktpositie te bereiken die voor de partijen vruchtbaar zal zijn wat betreft de ontwikkeling van offshore en near shore wind in Finland.”

Caroline Kullbäck, Managing Director van Etha Wind: “We staan te popelen om te starten met de samenwerking met Pondera binnen de snel opkomende Finse offshore markt. Door Etha Wind’s lokale kennis en diepgaande begrip van de Finse windmarkt te combineren met Pondera’s uitgebreide offshore ervaring en technische vaardigheden vormen we een zeer goed team. Door deze samenwerking kunnen we gedurende de gehele projectlevenscyclus diensten leveren aan offshore ontwikkelaars in Finland.”

Caroline Kullbäck (Managing Director Etha Wind) aan de rechterzijde , Bastiaan Bor (Business Developer Finland), Bert van der Lingen (vice-voorzitter NWEA), Hans Rijntalder (voorzitter Pondera Group). Photo credits: Mads Eneqvist

Voor meer informatie:

Business Developer