Pondera begeleidt aanbesteding voor windpark Nieuwleusen

Voor Westenwind 1 B.V. heeft Pondera in juli 2019 de tenderdocumentatie opgesteld voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van twee windturbines in de nabijheid van Nieuwleusen. De twee windturbines hebben een gezamenlijk maximaal geïnstalleerd vermogen van 9 MW. Met het project wordt er weer een goede stap gezet richting het doel van de Provincie Overijssel om vóór 2021 een totaal van 85,5 MW aan windenergie te realiseren.

Invitation to Tender

Voor het windpark heeft Pondera een zogenaamde “Invitation to Tender” in de markt gezet waarmee marktpartijen gevraagd worden om een aanbieding te doen voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van het windpark. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de windturbines zelf, kraanopstelplaatsen, toegangswegen, bekabeling en het inkoopstation. Een bijzonder en uitdagend aspect is dat zowel de contractvoorwaarden van de UAV-gc 2005 als Fidic Yellow worden gebruikt. De aanbiedingen zullen worden beoordeeld op zowel kwaliteit als prijs. De verwachting is dat voor het einde van het jaar de beste markpartijen zijn geselecteerd voor het windpark. Op het moment dat de windturbines daadwerkelijk gerealiseerd worden zal Pondera ook het contractmanagement op zich nemen om te zorgen dat alles volgens de gemaakte afspraken verloopt.

Diensten van Pondera

Het begeleiden van aanbestedingen is een nieuwe dienst die Pondera sinds twee jaar aanbiedt aan diverse klanten. Ook voor contractering, bouwbegeleiding, het bemiddelen en afsluiten van PPA’s (stroomcontracten) en contractmanagement van duurzame energieprojecten kan Pondera u helpen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Strijker op: a.strijker@ponderaconsult.com of bel 06 15 12 21 73.