Nieuws

 • laatste berichten      alle berichten

  • Pilot-studie naar radarsystemen bij Windpark Krammer
   Pondera Consult bereidt, in samenwerking met TNO en NLR, een pilot-studie voor om de toepassing van radardetectiesystemen voor luchtvaartverlichting op windturbines te testen. Deze pilot is een eerste belangrijke stap in het verminderen en voorkomen van hinder die wordt veroorzaakt door de verlichting op windturbines. Veiligheid versus overlast Er zijn al langere tijd zorgen en klachten over de knipperende lichten op windturbines. Naast het ... lees verder»
  • Pondera onderzoekt uitbreiding windenergie in Deventer
   De gemeente Deventer heeft het locatieonderzoek van Pondera Consult gepresenteerd dat de potentie van windenergie in Deventer verkent. Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van een verzoek van de gemeenteraad aan het college om uitbreidingsmogelijkheden voor windenergie in beeld te brengen. Het onderzoekt identificeert zeven locaties die ruimtelijk-technische potentie hebben voor windenergie. Er zijn windturbines onderzocht met een ... lees verder»
  • Gemeente Voorst stemt in met groots zonnepark
   De gemeente Voorst heeft begin maart ingestemd met het plan van de familie Gooiker om een grootschalig grondgebonden zonnepark naast de A1 bij Wilp te realiseren. In samenwerking met de familie Gooiker en de gemeente Voorst heeft Pondera gewerkt aan een van de grootste zonneparken van Nederland. Langs de A1 bij Wilp wil de familie op eigen grond een ‘zonneakker’ van circa 42 MWp realiseren om 12.000 huishoudens van duurzame energie te kunnen ... lees verder»
  • Groen licht voor Windpark De Drentse Monden en Oostermoer
   De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag de bezwaren tegen het Rijksinpassingsplan van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer ongegrond verklaard. Daarmee zijn de vergunningen voor het windpark onherroepelijk en blijft het Rijksinpassingsplan in stand. Dat betekent dat het windpark met 45 windturbines in de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn mag worden gebouwd. Uitspraak Raad van State Er zijn 18 beroepsschriften ... lees verder»
  • Onontdekte windenergie landen met veelbelovend potentieel
   Er is online veel informatie beschikbaar over landen met het meest geïnstalleerde vermogen aan windenergie en hoe dit vermogen aan windenergie elk jaar groeit. Denk aan landen zoals China, de VS, Duitsland, India of Spanje. Deze informatie is publiek toegankelijk en in grote mate voorhanden. Wat ik veel interessanter vind is om te weten welke landen een groot potentieel aan windenergie hebben én weinig geïnstalleerd vermogen. Zijn het niet deze ... lees verder»
 • laatste berichten      alle berichten

  • ReggeStroom onderzoekt windstroom
   ReggeStroom onderzoekt nieuwe loot aan de stam: windstroom. Energiecoöperatie ReggeStroom, die diverse duurzame energieprojecten op haar naam heeft staan, heeft plannen om een aantal windturbines te plaatsen in Nijverdal op het bedrijventerrein in aanbouw ’t Lochter III. Het betreft drie tot vier turbines waarmee in circa de helft van de elektriciteitsbehoefte van alle huishoudens in de gemeente Hellendoorn kan worden voorzien. “Het wordt een ... lees verder»
  • Grontmij en Pondera bereiden windparken op zee voor
   Grontmij en Pondera bereiden een van ’s werelds grootste windparken op zee voor Toekomstig park voorziet 1,4 miljoen huishoudens van duurzame energie 7 mei 2015 – Advies- en ingenieursbureau Grontmij en Pondera Consult gaan de uitgifte van kavels III en IV van het offshore windenergiegebied Borssele voor het Ministerie van Economische Zaken voorbereiden. Het offshore windpark voor de Zeeuwse kust zal in de toekomst ongeveer 1,4 miljoen ... lees verder»
  • Pondera/Arcadis verzorgen m.e.r. eerste offshore netaansluiting
   Consortium Pondera Consult en Arcadis wint opdracht TenneT voor begeleiding m.e.r.-procedure eerste offshore netaansluiting in Nederland. Pondera Consult heeft samen met Arcadis opdracht gekregen van TenneT voor de begeleiding van de milieueffectrapportage (m.e.r.) procedure voor de eerste offshore netaansluiting in Nederland. TenneT TSO wordt in Nederland verantwoordelijk voor de aansluiting van offshore windparken op de Noordzee. Windgebied ... lees verder»
  • Nieuw consortium voor offshore windparken
   Nederlands-Duits Wind Minds mee op handelsmissie naar Japan en Korea NEDERLAND/DUITSLAND – Vier gerenommeerde Nederlandse en Duitse consultancy bedrijven op het gebied van windenergie hebben zich verenigd in het nieuwe internationale bedrijf Wind Minds. Doel is al hun kennis en ervaring te bundelen bij de bouw van nieuwe offshore windparken in Noordwest-Europa, Amerika en Azië. Eerste doelwit zijn de landen Japan en Korea, die Wind Minds ... lees verder»
  • Gedragscode draagvlak en participatie windenergie op land
   Vanmiddag, woensdag 3 september, wordt de ‘Gedragscode draagvlak en participatie wind op land’ ondertekend door NWEA, de gezamenlijke natuur- en milieufederaties, de Stichting Natuur & Milieu en Greenpeace Nederland. NWEA werkt al geruime tijd aan deze gedragscode, die onder meer ook wordt genoemd in het Energieakkoord dat onder regie van de SER tot stand is gekomen. Met deze gedragscode willen de ondertekenaars het draagvlak voor ... lees verder»