Het Pondera team werkt hard om duurzame energieprojecten een stapje vooruit te brengen. Om dit daadwerkelijk mogelijk te maken, is groei noodzakelijk. Het Pondera team bestaat uit junioren en senioren die met hun expertise en kennis een bijdrage leveren aan een duurzame en toekomstbestendige projecten. Daarnaast neemt Pondera ook studenten aan die nog niet afgestudeerd zijn. Zo ook Matthijs, Matthijs werkt voor het Development team waar hij ondersteunend werk verricht. Wij zijn samen met Matthijs gaan zitten en hebben hem een aantal vragen gesteld.

 

Vertel eens Matthijs, wat voor studie doe je?

Momenteel doe ik de Master International Political Economy. Dit is een gecombineerde master van Internationale Bedrijfseconomie en Politicologie. Hiervoor heb ik mijn Bachelor International Economics and Business afgerond. Tijdens deze bachelor ben ik er echter achter gekomen dat mijn interesses meer bij (internationale) politiek liggen, dus de gevolgen van hoe landen met elkaar omgaan, de gevolgen van bepaalde restricties of de economieën van bepaalde landen. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om de Master International Political Economy te gaan doen.

 

Wat doe je precies voor Pondera?

Ik ondersteun Pondera Development met structuur aanbrengen in de projectenlijst. Dit houdt in dat ik alle projecten overzichtelijk in kaart breng. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s tijdens de vergaderingen met notuleren, vertaal ik diverse documenten en doe ik marktonderzoek.

 

Wat heb je tijdens je studie geleerd wat je nu bij Pondera in de praktijk kan toepassen?

 

Vooral bij het doen van marktonderzoek komen mijn opgedane kennis en kwaliteiten van pas. Zo doe ik momenteel marktonderzoek naar de waterstofwereld: in hoeverre wordt deze wereld groter en in welke landen liggen de kansen? Daarnaast opereert Pondera op internationaal niveau. Bij het opstellen van overzichten tussen deze landen kan mijn kennis met betrekking tot Internationale Politiek van toegevoegde waarde zijn.

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat zijn jouw wensen en dromen?

Ik vind het nog lastig om te zeggen hoe mijn toekomst eruit gaat zien. Ik weet wel dat ik nog heel veel wil leren. Ik zie mijn functie binnen Pondera ook als een mooie kans om zo veel mogelijk over het werkveld te leren. Daarnaast trekt de internationale ontwikkeling van Pondera mij heel erg aan. Waar liggen de kansen wat betreft energietransitie/ duurzame energie en hoe kunnen wij dit als Pondera mogelijk maken. Het lijkt mij erg leuk om mezelf hier de komende tijd mee bezig te houden.

 

 

 

Development

Matthijs werkt, naast zijn studie, sinds juli 2020 twee dagen per week bij Pondera. Hij houdt zich bezig met het aanbrengen van structuur op het gebied van documentatie van de Development-projecten. Matthijs is enthousiast in zijn handelen en maakt gebruik van de kennis binnen Pondera over de duurzaamheid en haalbaarheid van projecten, om deze in…

View details