Na diverse jaren van vruchtbare samenwerking hebben Oldbaum Services Ltd, gespecialiseerd in de innovatie van offshore modellering en windmetingen, en Pondera Consult BV, een adviesbureau dat wereldwijd actief is op het gebied van hernieuwbare energie, besloten hun samenwerking verder uit te breiden. Pondera neemt alle aandelen en actieve projecten van Oldbaum Services Ltd over, met als doel de onderneming te laten groeien en haar diensten aan meer klanten aan te bieden. Voor beide ondernemingen worden aanzienlijke synergieën verwacht.

Eric Arends, vice-voorzitter Pondera Groep: Oldbaum is oorspronkelijk actief op de Schotse offshore markt en in het Verre Oosten. De onderneming is momenteel wereldwijd marktleider in de exploitatie van Dual Scanning lidar-technologie. Oldbaum zet veel in op innovatie en R&D, waarbij Pondera optimaal gebruik kan maken van de ontwikkelde kennis en deze kan inzetten in alle regio’s waar ze actief is. we zijn vereerd Andy Oldroyd, een bekende naam op de markt sinds de begindagen van lidar-metingen en offshore modellering, te mogen helpen zijn onderneming te versterken en uit te breiden.

Andy Oldroyd, Managing Director, Oldbaum Services: Na bijna 2 decennia een klein maar succesvol bedrijf te hebben opgebouwd, voelt het als een grote stap om met zo’n dynamisch bedrijf als Pondera in zee te gaan. De voorbije jaren van samenwerking hebben aangetoond dat we complementair werken aan projecten en portefeuilles zoals lidar-verhuur en drijvende lidar & offshore wind resource assessment. We zijn blij dat we onze teams kunnen samenvoegen en kunnen inzetten op waar beide bedrijven goed in zijn: toegewijde klantenondersteuning voor de onshore en offshore windmarkt.