De collega’s van Pondera gingen de strijd aan tegen het stilzitten en stimuleerden elkaar om kilometers te maken voor het goede doel. Want ook de Ponderianen zitten in deze tijden van lockdown noodgedwongen veel thuis. Om elkaar te motiveren om tóch te blijven bewegen, hebben we de 1000-Mile-Challenge in het leven geroepen. Teams van 4 collega’s hebben twee maanden lang geprobeerd om individueel zoveel mogelijk kilometers te af te leggen. Wandelen, mountainbiken, schaatsen, zwemmen, roeien… alles was geoorloofd en elke kilometer telde mee, van een blokje om met de hond tot een lange fietstocht op zondagmiddag. Een gezonde stimulans om lekker buiten te gaan bewegen!

De challenge werd half april 2021 beëindigd. Hoe meer kilometers een team heeft afgelegd, hoe meer geld Pondera ter beschikking heeft gesteld aan een door het team zelf te bepalen goede doel. In totaal hebben we maar liefst 17.700 kilometer afgelegd! Er is een bedrag van € 1.175,–  opgehaald voor onder meer het Nationaal Fonds Kinderhulp, het Lilianefonds, de Mentelity Foundation en de Hersenstichting.

De leden van het winnende team ontvingen natuurlijk een leuk prijsje. Alle deelnemers hebben een paar sportsokken, een verlicht armbandje voor in he donker en een uniek Pondera sportshirt gekregen. Zo hebben we ook na de challenge geen excuus meer om binnen te blijven!