Pondera werkt hard om duurzame energieprojecten een stapje vooruit te brengen. Het Pondera team bestaat uit junioren en senioren die met hun expertise en kennis een bijdrage leveren aan de energietransitie en het inzetten van natuurlijke hulpbronnen. In de serie Pondera’s Podium zetten we één van onze Ponderianen in de schijnwerpers door middel van een kort interview. We stellen onze collega’s vragen die betrekking hebben op onder andere de werkzaamheden binnen Pondera, persoonlijke interesses, hobby’s en dromen. Op deze manier willen wij je kennis laten maken met de Ponderianen.
We trappen af met onze collega Marjolein Pigge. Marjolein is al meer dan 8 jaar in dienst bij Pondera en heeft Pondera volwassen zien worden. We stelden Marjolein een aantal vragen om haar wat beter te leren kennen.
Hoe was het om Pondera zo te zien groeien?
Vanaf het moment dat ik bij Pondera in dienst ben gekomen, heb ik de organisatie ontzettend zien groeien. We begonnen natuurlijk met een kleine groep in Hengelo, maar ondertussen zijn er meerdere kantoren bijgekomen en tikken we nu bijna de 69e werknemer aan. Ondanks deze enorme groei, is de sfeer binnen Pondera hetzelfde gebleven. Het is een platte organisatie waarbinnen iedereen gelijk is. Iedereen denkt met elkaar mee en zet zich overal voor in. Dit is ook terug te zien in deze periode van corona, waarin we zoveel mogelijk thuis werken en elkaar dus veel minder zien, maar het contact tussen de collega’s blijft sterk. We staan nog steeds voor elkaar klaar en voelen ons nog even betrokken.
Hoe zou jij de echte Ponderiaan omschrijven?
Het Pondera team bestaat uit veel verschillende mensen. Door deze mix heb je een heel dynamisch bedrijf waarbij de grote gemene deler iedereens inzet is. Eigen verantwoordelijkheid nemen en ergens helemaal voor gaan, maar daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid en humor. De betrokkenheid is erg hoog en iedereen draagt zijn eigen steentje bij in het belang van de organisatie. Dat is de kracht van Pondera.
Je bent al een lange tijd in dienst bij Pondera. Waar ben je nu het meest trots op?
Het project Veenwieken staat wel bovenaan mijn lijstje. Voor dit project was ik projectleider en hebben we onder andere MER, onderzoeken, een gemeentelijk bestemmingsplan, provinciaal inpassingsplan en vergunningsaanvragen uitgevoerd. Altijd als ik langs de Veenwieken rijd, en dat is regelmatig door familie die kant op, denk ik terug aan de periode dat wij de zienswijzen voor dit project moesten beantwoorden. Het voelde net als een schoolreisje; samen met de projectleiders van de betrokken partijen werkten we op kantoor van Pondera in Hengelo, werd de koektrommel geplunderd, bestelden we pizza’s en werkten twee tot drie dagen tot laat in de avond samen om alle vragen op tijd te beantwoorden. Dit zijn de leuke momenten waar ik dan aan terugdenk als ik langs het project rijd. Ik voel me trots dat het uiteindelijk allemaal gelukt is en het project er nu staat.
Wat zou je nog graag willen leren?
Ik zit al lang in de materie en na jaren ervaring ligt mijn passie vooral in het inhoudelijk werk. Om mijn kennis op peil te houden, houd ik mij graag bezig met nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied. Daarnaast wil ik voornamelijk inhoudelijk met projecten bezig zijn, kennis overbrengen op collega’s, maar ook kennis en ervaring inbrengen in (complexe) projecten om tot een goed plan en goede oplossing te komen. Daar ligt ook mijn kracht. Ruimtelijke ordening is eigenlijk een puzzel waarbij verschillende onderdelen in de omgeving als puzzelstukjes in elkaar moeten vallen. Hoe complexer hoe beter. Daar haal ik mijn uitdaging en enthousiasme uit. Dit zie je eigenlijk ook terug in mijn privéleven: ik maak graag dingen (naaien, breien, haken, schilderen ..), een kast ontwerpen en in elkaar zetten is voor mij geen probleem en mijn huis is op een unieke en kleurrijke manier ingericht. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en maak graag van verschillende onderdelen een passend geheel waar ik uiteindelijk trots op kan zijn.
