Stagiair Data-analyse en programmeren meteogegevens

Wie zijn wij?

Pondera is een groeiend internationaal adviesbureau en ontwikkelaar op het gebied van duurzame energie, klimaat en milieu. Ons werk beslaat alle fases van de ontwikkeling van duurzame energieprojecten en wij zijn specifiek op zoek naar een enthousiaste stagiair die wil bijdragen aan het analyseren, combineren en verwerken van complexe data over de wind.

Functie

Pondera helpt ontwikkelaars van windenergieprojecten om het windklimaat van potentiële locaties te analyseren. Hierbij wordt zowel gebruik gemaakt van eigen meetinstallaties als van grote databases met beschikbare gegevens. Deze datasets worden geïmporteerd in een database (PostGreSQL) door intern geschreven programmatuur. Pondera zoekt mogelijkheden om de huidige database en programmatuur uit te breiden om slimmere analyses te kunnen uitvoeren tussen bestaande data sets en nieuw in te voeren datasets. Het doel is om kortere meetcampagnes uit te kunnen voeren waarbij wel het detailniveau en de betrouwbaarheid van langere campagnes wordt behaald. De heden snellere beschikbaarheid van nieuwe langetermijn bronnen (e.g. ERA5T) geeft ons mogelijkheden om te onderzoeken hoe meetcampagnes flexibeler en efficiënter ingezet kunnen worden.
Wij zoeken daarom een student met een goede kennis van windenergie en meteorologische omstandigheden met een sterke affiniteit voor programmeren in Python, databases en statistiek. Hij of zij wil meewerken aan het verder ontwikkelen van de intern beschikbare programmatuur en database om het begrip over windmeetcampagnes voor onze klanten te vergroten.

Meer informatie

Indien je interesse hebt om bij Pondera stage te komen lopen, neem dan contact op met Erik Holtslag via telefoonnummer +31 (0)88 PONDERA of hr@ponderaconsult.com.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie per e-mail naar:
hr@ponderaconsult.com
t.a.v. Erik Holtslag o.v.v. Sollicitatie stagiair data analyse en programmeren meteogegevens.