Adviseur duurzame energie (junior)

Wie zijn wij?

Pondera is een groeiend internationaal adviesbureau en ontwikkelaar op het gebied van duurzame energie, klimaat en milieu. Ons werk beslaat alle fases van de ontwikkeling van duurzame energieprojecten, van begin tot eind en van abstract, strategisch en technisch tot concreet en gedetailleerd.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega’s die inzetbaar zijn voor het ondersteunen van onze milieutechnische analyses en graag willen werken aan een diversiteit aan duurzame energieprojecten: on- en offshore windenergie, zon en/of geothermie en combinaties daarvan.

Wat houdt deze functie in?

Samen met je collega’s werk je aan projecten en bied je een (in eerste instantie) ondersteunende rol vanaf het prille begin tot de realisatie van projecten. Hierbij is het mogelijk je te richten op de milieutechnische analyses van duurzame energie­ initiatieven. Dit betekent specifiek dat je wordt opgeleid om zelfstandig onderzoeken te kunnen doen naar aspecten als geluid, slagschaduw, veiligheid, energieopbrengst, windklimaat en overige technische aspecten. Voor het uitvoeren van deze rol zoeken we mensen die zaken graag rekentechnisch willen uitzoeken en daarbij goed gebruik kunnen maken van de bijvoorbeeld de functies van Excel, kunnen rekenen met een programmeertaal en zich snel softwarepakketten eigen kunnen maken. Omdat de analyses veelal ruimtelijke componenten hebben is enige ervaring met GIS-systemen een sterke pre.

Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, krijg je meer verantwoordelijkheden en kun je doorgroeien binnen de organisatie als zelfstandige adviseur. Omdat deze doorgroei van onze junioren wordt verwacht, zoeken we ook kandidaten die communicatief vaardig zijn en hun bevindingen op een heldere en goede manier kunnen presenteren. Vanwege de platte organisatiestructuur werk je samen met collega’s uit alle teams en zijn er mogelijkheden om veel soorten werkzaamheden op te pakken. Zo leer je zelf wat bij je past en leer je de organisatie goed kennen. Je hebt een goed oog voor details en kunt omgaan met een complex krachtenveld van diverse belangen.

Gevraagde kennis en vaardigheden

Pondera maakt graag kennis met een junior adviseur die:

 • affiniteit heeft met de ontwikkeling en realisatie van duurzame energieprojecten;
 • een relevante bestuurskundige, economische, natuurwetenschappelijke of technische opleiding met succes heeft afgerond (bij voorkeur academisch);
 • oog heeft voor de belangen van onze opdrachtgevers;
 • bij voorkeur kennis en ervaring met duurzame energieprojecten heeft;
 • streeft naar kwaliteit in zijn of haar vak en nauwgezet te werk gaat;
 • in hoge mate zelfstandig is en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel heeft voor het werk dat wordt uitgevoerd;
 • een goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in het Nederlands en Engels in zowel woord als geschrift;
 • enthousiast en ondernemend is;
 • graag een groeiend bedrijf van een vijftigtal mensen wil versterken.

Wat bieden wij?

Naast werken bij onze 13 jaar jonge onderneming, waar alle vrijheid is om je te ontwikkelen en waar plezier in het werk het voornaamst is, bieden wij:

 • een uitstekend salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden. zoals laptop, telefoon, pensioenvoorziening, onkosten-/reiskostenvergoeding en een certificatenregeling;
 • een jong, deskundig en gedreven team professionals, die samen ook buiten het werk om activiteiten ondernemen zoals diners, de jaarlijkse wintersportvakantie en overige activiteiten;
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden in een groeiende organisatie en markt, een Young Professional Program en een cursusprogramma toegespitst op je eigen persoonlijke ontwikkeling;
 • een veelheid en verscheidenheid aan duurzame energieprojecten waar wij trots op zijn om aan te mogen werken;
 • uitzicht op een vast contract;
 • flexibele werkplekken en -tijden, een kantoor direct naast station Arnhem Centraal.

Meer informatie

lndien je interesse hebt om bij Pondera te komen werken, neem dan contact op met Carola Roescher via telefoonnummer +31(0)88 PONDERA.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie voor 20 november 2020 naar:
Pondera
o.v.v. vacature junior adviseur duurzame energie
T.a.v. de heer B. Vogelaar
Postbus 979
6800 AX Arnhem
hr@ponderaconsult.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.