Jurist Bestuursrecht

met een pragmatische inslag

Het belangrijkste doel van Pondera is het inzetten van natuurlijke hulpbronnen om in onze energiebehoeften te voorzien. Dit doen we door onze klanten – energiebedrijven, overheden en energiecoöperaties – te helpen projecten te realiseren. Van eerste verkenning tot en met realisatie en exploitatie. Denk daarbij aan grote en kleine projecten op het gebied van zonne-energie, windenergie (op land en water), waterstof en energieopslag. Wij zijn hét adviesbureau op het gebied van duurzame energie en windenergie in het bijzonder. In 2021 behoren wij tot de top 250 van groeiende bedrijven in Nederland! Als een relatief jong bedrijf, gestoeld op een rijke ervaring, dragen wij met onze klanten een steentje bij aan duurzame oplossingen van energie-, klimaat- en milieuvraagstukken. Voor de versterking van ons team op dit gebied zoeken wij een(meewerkend) jurist.

Wat houdt deze functie in?

Je komt te werken in het team Milieu en Ruimte. Zij zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren en schrijven van haalbaarheid- en locatiestudies, het opstellen van milieueffectrapportages, vergunningaanvragen en het begeleiden van bijbehorende procedures. Daarnaast helpen ze overheden bij het formuleren van beleidskaders en het opstellen van ruimtelijke plannen en structuurvisies.

We zoeken iemand die er voldoening uit haalt om zich te verdiepen in de juridische vraagstukken die we hierbij tegenkomen. Denk hierbij aan het uitpluizen van bestuursrechtelijke vraagstukken op het gebied van planologie, natuurwetgeving, milieukunde, omgevingsrecht, MER, vergunningen, etc. Je duikt ergens in, legt de link met de praktijk en ondersteunt op die manier onze adviseurs. Daarnaast ondersteunt Pondera haar klanten regelmatig in juridische procedures. Hiervoor schakelen we met verschillende advocaten. Jouw rol als jurist ligt hier in het voorbereiden van stukken en schakelen met de advocaat. Door het aanstellen van een jurist verbreden en verdiepen wij de reeds aanwezige  kennis en kunde in het team Milieu en Ruimte.

En dit alles doe je in een jonge en dynamische omgeving waarin je meewerkt aan projecten die de energietransitie vormgeven.

Wat vragen wij?

Pondera zou graag kennis willen maken met een jurist die:

 • een HBO of academische juridische opleiding heeft (bij voorkeur rechten);
 • passie heeft voor het samenwerken in een team;
 • gelijktijdig kan werken aan meerdere actuele vraagstukken en daarbij intern collega’s adviseert en meewerkt in projecten;
 • pragmatisch is ingesteld en graag oplossingsgerichte adviezen geeft;
 • circa drie tot vijf jaar relevante ervaring heeft als jurist in het ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht en/of omgevingsrecht;
 • zelfstandig is en zich sterk verantwoordelijk voelt voor het werk dat wordt uitgevoerd;
 • graag een groeiend bedrijf van bijna zestig mensen wil versterken.

Wat bieden wij?

Naast werken bij onze 14 jaar jonge onderneming, waar alle vrijheid is om je ontwikkelen en waar plezier in het werk ècht een belangrijke plaats inneemt, bieden wij:

 • een uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals laptop, telefoon, goede pensioenregeling, onkosten-/reiskostenvergoeding en een certificatenregeling;
 • werken met een jong, deskundig en gedreven team professionals, die samen ook buiten werk om activiteiten ondernemen, zoals borrels, diners, sportactiviteiten en de jaarlijkse wintersportvakantie;
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden in een ambitieus bedrijf in een groeiende markt;
 • een veelheid en verscheidenheid aan duurzame energieprojecten waarop wij trots zijn om aan te werken;
 • een kantoor direct naast station Arnhem Centraal en de mogelijkheid om ook thuis te werken.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul Janssen, team manager Milieu en Ruimte, via telefoonnummer +31 (0)6 29 73 87 28 of via hr@ponderaconsult.com.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatie naar:
Pondera
T.a.v. de afdeling HR
Amsterdamseweg 13
6814 CM  Arnhem
hr@ponderaconsult.com