Vacature: Medior adviseur zonneparken

Pondera Consult is op zoek naar een medior adviseur zonneparken, vanwege het toenemende aantal zonneprojecten waar we bij betrokken zijn.

Wat houdt deze functie in?

Je zult voor klanten (en binnen het team van Pondera Consult) de vraagbaak zijn met betrekking tot de ontwikkeling van zonneparken. Je kent de markt goed en weet hoe de businesscase voor een project eruit ziet. Je hebt kennis van netaansluitingen, kunt nauwkeurige opbrengstberekeningen verzorgen en weet welke technische ontwerpmogelijkheden er zijn. Ook heb je ervaring met het samenwerken met overheden, initiatiefnemers, netbedrijven en onderzoeksbureaus. Je hebt ervaring in de aanleg of ontwikkeling van grootschalige grondgebonden zonneprojecten en ziet kansen je expertise in te zetten voor klanten en binnen een team enthousiaste collega’s om duurzame energieprojecten verder te brengen. Naast de ontwikkelfase hebben we tevens belangstelling voor kandidaten die ervaring hebben met de fasen van realisatie en exploitatie, o.a. met aanbesteding, onderhoud, verzekeringen en veiligheid.

Je adviseert zelfstandig of werkt mee in teamverband aan grootschalige zonprojecten. Technische en financiële kennis van elektrotechnische systemen is hierbij belangrijk. Ook ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche. Naast de technische en financiële advisering ben je in staat om als meer algemene projectleider op te treden bij de realisatie van zonne-energieprojecten, ondersteund door collega’s.

Jouw werkzaamheden variëren van het ontwerpen van zonneparken, het begeleiden van de aanbesteding van zonnepanelen en het opzetten van een businesscase, tot het begeleiden en uitvoeren van onderzoek naar opstellingen, het regelen van de netaansluiting met de netbeheerder en het afstemmen van de bevindingen met onze klanten. Tegelijkertijd ontwikkel jij jezelf tot een senior adviseur die geheel zelfstandig projecten acquireert, aanstuurt en meehelpt met het uitbouwen van de dienstverlening van Pondera Consult.

Gevraagde kennis en vaardigheden

Pondera Consult zou graag kennis willen maken met een medior consultant die:

 • Een relevante technische academische opleiding met succes heeft afgerond, zoals Elektrotechniek, Civiele Techniek of Energy Studies;
 • Als medior, met 2 tot 5 jaar relevante (advies)ervaring, aan de slag wil gaan;
 • Kennis heeft van de laatste stand van zaken als het gaat om zonne-energie;
 • Kennis heeft van / ervaring heeft met PV*SOL, PVsyst of vergelijkbare softwareprogramma’s.
 • In hoge mate zelfstandig is en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel heeft voor het werk dat wordt uitgevoerd;
 • Een relevant netwerk kan opbouwen en onderhouden;
 • Een goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in het Nederlands in woord en geschrift;
 • Enthousiast en ondernemend is;
 • Graag een groeiend bedrijf van een dertigtal mensen wil versterken;
 • In bezit is van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Naast de 10 jaar jonge onderneming, waar alle vrijheid is om je te ontwikkelen en waar plezier in het werk het voornaamst is, bieden wij:

 • Een uitstekend salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden, zoals laptop, telefoon, pensioen en onkostenvergoeding;
 • Uitzicht op een vast contract;
 • Een jong, deskundig en gedreven team professionals die samen ook buiten werk om activiteiten ondernemen, zoals diners en sportactiviteiten;
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden, doordat de markt en de organisatie groeit;
 • Duurzame energieprojecten, waar wij trots op zijn om aan te mogen werken;
 • Flexibele werkplekken en -tijden, met kantoren in Arnhem, Zeist en Hengelo

Over 1 à 2 jaar zal Pondera Consult haar kantoren samenvoegen tot één kantoor in Arnhem.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sergej van de Bilt of Eric Arends via +31 (0)74 248 99 40.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie, bij voorkeur per e-mail naar:

Pondera Consult B.V.
T.a.v. dhr. S. van de Bilt
Postbus 579
7550 AN Hengelo (Ov.)

hr@ponderaconsult.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.