Milieueffect specialist windenergie (medior)

Wie zijn wij?

Pondera is een groeiend internationaal adviesbureau en ontwikkelaar op het gebied van duurzame energie, klimaat en milieu. Ons werk beslaat alle fases van de ontwikkeling van duurzame energieprojecten, van begin tot eind en van abstract, strategisch en technisch tot concreet en gedetailleerd.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega’s met ervaring op het gebied van milieutechnische onderzoeken in de windenergie die graag willen werken aan het mogelijk maken van windenergie, maar ook aan een diversiteit aan duurzame energieprojecten op het gebied van on- en offshore windenergie, zon en/of geothermie en combinaties daarvan.

Wat houdt deze functie in?

Samen met je collega’s werk je aan projecten en bied je een technisch ondersteunende rol vanaf het prille begin tot de realisatie van projecten. Voor deze functie zijn we per direct op zoek naar personen met ervaring op het gebied van technische milieuanalyses zoals geluidonderzoek, slagschaduwonderzoek, het uitvoeren externe veiligheidanalyses van windparken of het doen van windopbrengstberekeningen. Hierbij is jouw rol in het team de technische dienstverlening die nodig is om zowel kleine als grote projecten mogelijk te maken. We zoeken gedreven personen die op een technisch vlak kunnen bijdragen om succesvol te adviseren over duurzame energieprojecten.

Vanwege de platte organisatie­structuur werk je samen met collega’s uit alle teams en word je uitgedaagd om veel soorten werkzaamheden op te pakken. Zo leer je zelf wat het beste bij je past en leer je de organisatie goed kennen. Je hebt een goed oog voor details, je hebt de kennis om technische vraagstukken te begrijpen en te analyseren en kunt omgaan met een complex krachtenveld van diverse belangen. In het bijzonder vind je het leuk om met behulp van computer- en rekenprogramma’s de diverse zaken inzichtelijk te maken en zoek je naar het verder optimaliseren van de berekeningen. Ervaring met programmeertaal Python en softwareprogramma Windpro zijn een pre.

Gevraagde kennis en vaardigheden

Pondera maakt graag kennis met een kandidaat die:

 • affiniteit heeft met de ontwikkeling en realisatie van duurzame energieprojecten;
 • een relevante milieukundige of natuurtechnische opleiding met succes heeft afgerond (bij voorkeur academisch);
 • kennis en ervaring heeft met milieutechnische onderzoeken voor duurzame energieprojecten (m.n. windenergie);
 • streeft naar kwaliteit in zijn of haar vak en nauwgezet te werk gaat;
 • in hoge mate zelfstandig is en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel heeft voor het werk dat wordt uitgevoerd;
 • een goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in het Nederlands en Engels in zowel woord als geschrift;
 • enthousiast en ondernemend is;
 • graag een groeiend bedrijf van een vijftigtal mensen wil versterken met de inbreng van zijn of haar kennis.

Wat bieden wij?

Naast werken bij onze 13 jaar jonge onderneming, waar alle vrijheid is om je te ontwikkelen en waar plezier in het werk het voornaamst is, bieden wij:

 • een uitstekend salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden. zoals laptop, telefoon, pensioenvoorziening, onkosten-/reiskostenvergoeding en een certificatenregeling;
 • een jong, deskundig en gedreven team professionals, die samen ook buiten het werk om activiteiten ondernemen zoals diners, de jaarlijkse wintersportvakantie en overige activiteiten;
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden in een groeiende organisatie en markt, en cursusprogramma’s toegespitst op je eigen persoonlijke ontwikkeling;
 • een veelheid en verscheidenheid aan duurzame energieprojecten waar wij trots op zijn om aan te mogen werken;
 • uitzicht op een vast contract;
 • flexibele werkplekken en -tijden, een kantoor direct naast station Arnhem Centraal en goede thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie

lndien je interesse hebt om bij Pondera te komen werken, neem dan contact op met Bouke Vogelaar via telefoonnummer +31 (0)6 52 86 82 97.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie naar:
Pondera
o.v.v. vacature medior milieueffect specialist
T.a.v. de heer B. Vogelaar
Postbus 979
6800 AX Arnhem
hr@ponderaconsult.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.