Sinds begin 2022 maakt Sergio Simanjuntak deel uit van het business development team van Pondera Southeast Asia. Binnen zijn rol in dit team ontwikkelt hij duurzame energieprojecten in Indonesië. Sinds 2016 is Pondera actief in Indonesië als ontwikkelaar en consultant voor on- en offshore windenergie en solar-PV (toegepast op de grond, daken en water).

Sergio heeft in de verwerkende industrie en de bouw gewerkt. Hij was betrokken bij de productieplanning, inkoop van grondstoffen en ontwikkeling van energie- en commerciële vastgoedprojecten. Daarnaast heeft hij tijdens zijn studie in de Verenigde Staten meegewerkt aan onderzoek naar organische fotovoltaïsche energie. Recentelijk was Sergio betrokken bij onderzoek naar het technisch-economisch potentieel en de windenergie-instellingen in Indonesië. Met zijn onderzoekservaring hoopt hij bij Pondera Southeast Asia een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie en ontwikkeling van duurzame energie in Indonesië.

Opleiding en vorige werkgevers

Sergio is in 2016 afgestudeerd aan de Universiteit van Washington met een bachelordiploma in Materiaalwetenschappen en -techniek (nanowetenschappen en moleculaire techniek). Hij begon zijn loopbaan als coördinator productieplanning en voorraadbeheer bij een van de grootste staalproducenten van Indonesië. Vervolgens werkte hij bij een producent van geprefabriceerd beton als Executive Office Associate en Business Developer. Met steun van de LPDP-beurs haalde hij in 2021 zijn masterdiploma in Complex Systems Engineering and Management (Energy) aan de TU Delft.

terug naar team