Wouter Pustjens

Pondera_Wouter_EvR_A9A3626

Wouter Pustjens

Adviseur Duurzame Energie

team_prevteam_next

email

twitter

linkedin

Wouter Pustjens is als adviseur betrokken in de planfase van de ontwikkeling van windenergie met een focus op energieproductiestudies, lay-outoptimalisaties en windmeetcampagnes. Wouter streeft ernaar een zo realistisch en nauwkeurig mogelijk beeld te geven van het lokale windklimaat en de verwachte energieproductie. Hij geeft energiecoöperaties, bedrijven en overheden inzichten die fundamenteel zijn voor het aanvragen van subsidies en bankleningen. Wouter vervult hierin veelal een analyserende en uitvoerende rol binnen de organisatie.

Naast deze focus voert Wouter fotovisualisaties uit is tevens één van de GIS-specialisten van Pondera. Ook heeft hij meegewerkt aan haalbaarheidstudies, MER-studies en vergunningaanvragen en is daarom ook in diverse andere werkvelden inzetbaar. Wouter denkt oplossingsgericht en is gedreven om een bijdrage te leveren aan een duurzamere maatschappij, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Opleiding en werkgevers

Na zijn bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen te Eindhoven, voltooide Wouter in 2013 zijn masterstudie Sustainable Energy Futures aan het Imperial College London. Hij begon zijn loopbaan bij ARCADIS als adviseur energie en duurzaamheid. Wouter werkt sinds 2015 bij Pondera Consult.

Relevante recente projecten

  • LCOE-studie Roadmap 2030 – Parkontwerp en opbrengsberekeningen
  • Windpark Zeewolde – MER, vergunningen en fotovisualisaties
  • Windpark Staphorst – Business plan, MER, fotovisualisaties
  • Diverse opdrachtgevers – P50 en P90-opbrengstberekeningen

Naar alle projecten >>