Pondera en ENMARO tekenen MoU in Polen

Egbert Ev R 84 A1601 2048x1366
Egbert Jansen
Team Manager Constructie, Bouw & Exploitatie
7e40f6a2f665e90caa4f62e5a226390f
Bastiaan Bor
Commercial director
Pondera signs MoU with ENMARO in Poland
Pondera signs MoU with ENMARO in Poland
Het Poolse ENMARO en het Nederlandse Pondera Consult zijn een nauwere samenwerking overeengekomen. Ze ondertekenden een Memorandum of Understanding waarin ze zich ertoe verbinden om samen potentiële kansen voor offshore windenergieprojecten in Polen te onderzoeken, te definiëren en op te pakken, waarbij ze hun gecombineerde producten en diensten als een consortium inzetten.

Polen heeft een aanzienlijk potentieel voor offshore windontwikkeling en heeft al 5,9 GW gewonnen via zogeheten Contracts for Difference. Daarnaast zijn er plannen om extra capaciteit aan te kopen, met als doel een totaal van 18 GW aan offshore windenergie in 2031. Polen zou een belangrijke speler kunnen worden in de Europese offshore windmarkt

De overeenkomst werd ondertekend in Świnoujście, Polen, tijdens de conferentie van de Poolse Windenergie Associatie (PWEA) door Andrzej Wołczyk, vice-voorzitter van ENMARO, en Egbert Jansen, contractmanager van Pondera Consult B.V.

Andrzej Wołczyk, vice-voorzitter van ENMARO, zei het volgende:

ENMARO brengt de specifieke kennis en know-how die nodig is om klanten te ondersteunen bij het begin van de Offshore Wind industrie in Polen. Wij zijn gespecialiseerd in engineering, consulting, modellering en ondersteuning van strategische investeringsbeslissingen. Ons team heeft uitgebreide kennis en praktische ervaring in de hele OWF-waardeketen. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking met Pondera waarde zal toevoegen aan de offshore windindustrie in Polen.”

Egbert Jansen, Contract Manager van Pondera Consult B.V., zegt:

Pondera Consult is betrokken bij alle onderdelen van duurzame energieprojecten, van haalbaarheidsstudies en vergunningen tot inkoop en bouw tot exploitatie. Wij zijn wereldwijd actief en ervaren in het werken met verschillende culturen, met specifieke ervaring in Europa en Zuidoost-Azië. We zijn goed bekend met de technische, financiële, juridische en managementuitdagingen waarmee investeerders worden geconfronteerd. De ondertekening van de overeenkomst en de bundeling van krachten is een geweldige start om Polen te helpen zijn offshore windambities waar te maken.”

Over de ondertekenaars:

ENMARO (Energy Market Observer sp. z o.o.)

Enmaro, met hoofdkantoor in Gdynia, Polen, is een ervaren ingenieurs- en adviesbureau dat ondersteunt in elke fase van offshore projectontwikkeling. Zij specialiseren in haalbaarheidsstudies, conceptueel ontwerp, vergunningen, milieu- en financiële beoordelingen, ontwikkeling van uitvoeringsschema’s, marktanalyse van potentiële aannemers en leveranciers, klantvertegenwoordiging tijdens het bouw- en installatieproces, de overgang naar exploitatie en onderhoud, en ontmantelingsstrategieën. ENMARO gebruikt ultramoderne methoden en ontwikkeld haar eigen hulpmiddelen om bestaande diensten te versterken.

Pondera

Pondera heeft diepgaande kennis en expertise in offshore windprojecten. Pondera is betrokken geweest bij alle onderdelen van de ontwikkeling van offshore- en onshore-windprojecten, van haalbaarheidsstudies tot de ontwikkeling van nieuwe windturbines. Pondera staat bekend om haar toegewijde betrokkenheid bij grote duurzame energieprojecten, maar is ook een betrouwbare partner voor veel lokale projecten. Pondera ondersteunt ook bij de selectie van potentiële locaties, stelt milieueffectrapportages (MER) op, ondersteunt met het indienen van vergunningen en ondersteunt netbeheerders bij de ontwikkeling aansluitingen van offshore windparken.  Pondera gelooft dat samenwerking de sleutel is om de energietransitie te versnellen.

Over de jaarlijkse PWEA Conferentie

Dit is het grootste branche-evenement in Polen en Centraal- en Oost-Europa. De conferentie is gewijd aan hernieuwbare energiebronnen en de ontwikkeling van de energiemarkt in termen van implementatie en exploitatie van RES-technologieën (Renewable Energy Solutions) in Polen. Het evenement biedt de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de nationale economie en de milieuvoordelen van de overgang naar een koolstofarme economie te bespreken.

Geïnteresseerd om over je project te praten?
Hoe kunnen wij helpen?

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op