Duurzame energieprojecten zijn zichtbaar voor de omgeving. Windturbines, zonneparken en bijbehorende infrastructuur brengen vaak grote veranderingen in de leefomgeving met zich mee. Het is belangrijk dat de directe omgeving van een project kan meedenken en participeren in het project.
Elke omgeving is uniek. Dit betekent dat een participatieplan moet aansluiten bij de specifieke betrokkenen en lokale kenmerken van het gebied. In dit plan wordt opgenomen hoe de belanghebbenden in een vroeg stadium bij het besluitvormingsproces worden betrokken (procesparticipatie) en hoe belanghebbenden financieel kunnen participeren in het initiatief (financiële participatie).
Bij Pondera vinden we een goede communicatie over het project heel belangrijk. Dit omvat de ontwikkeling van specifieke websites om actuele projectinformatie te verstrekken aan stakeholders en de organisatie van informatiebijeenkomsten voor de lokale gemeenschap om bewoners te betrekken en transparantie tijdens het hele project te waarborgen.
Bij een duurzaam energieproject zijn veel verschillende partijen betrokken. Het is belangrijk dat alle partijen op één lijn zitten om een project te laten slagen. Ons doel is om deze belangen op één lijn te brengen.
Participatie van belanghebbenden is cruciaal voor het bereiken van betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en het optimaliseren van het project, waardoor duurzame energieprojecten mogelijk worden gemaakt. Wereldwijd kunnen zo steeds meer mensen profiteren van duurzame energie.
Door vroegtijdige interactie met alle belanghebbenden kunnen we hun behoeften en zorgen beter begrijpen en aanpakken. Dit verbetert de acceptatie door de gemeenschap, minimaliseert risico's en draagt bij aan een efficiënter projectontwerp. Bovendien bevordert het transparantie en vertrouwen, de belangrijkste waarden van Pondera.
Praat met een expert
Pondera is een baken voor iedereen die toegewijd is aan de energietransitie. Ons werk overstijgt grenzen, gedreven door de overtuiging dat de sleutel tot het overwinnen van maatschappelijke uitdagingen ligt in samenwerking van bedrijven en overheden. Met innovatieve oplossingen pionieren wij in hernieuwbare energie en leiden wij de wereld naar een duurzame, betrouwbare en veilige energievoorziening.
We pakken klimaatverandering direct aan door de grenzeloze mogelijkheden van hernieuwbare energie te ontsluiten. Ons doel is om op doordachte wijze bij te dragen aan een duurzame omgeving waarin hernieuwbare energie, natuur en de lokale samenleving hand in hand gaan.
- Technisch, ruimtelijk en financiële haalbaarheid van projecten
- Milieueffectrapportage (MER)
- Plan-MER
- Vergunningaanvragen en principeverzoeken
- Juridisch advies (bestuursrecht)
- Participatie plan (financieel en proces)
- Projectcommunicatie
- Stakeholdermanagement
- Business case modellering
- Projectfinanciering
- Subsidieaanvragen (o.a. SDE++)
- Financieel management
- Due diligence (aan- en verkoop)
- Engineering
- Contractering
- Owner’s engineering
- Bouwbegeleiding en site management
- Projectmanagement
- Tendermanagement
- Met ocean
- Wind resource assessment (LiDAR, LES modelling)
- AERIUS-berekeningen
- Site conditions assessment (Externe veiligheid, geluidsonderzoek, slagschaduw analyse)
- Risicoanalyse (QRA) voor energieopslag projecten
- Battery revenue assessment
- Energiesysteem modellering
- Opbrengstberekening zonne-energie
- Beleidsadvies en -ondersteuning
- Roadmap development
- Training programma's
- Internationale marktverkenningen