Het realiseren van duurzame energieprojecten begint met een haalbaarheidsstudie. We onderzoeken de mogelijkheden voor jouw duurzame opwek-, opslag-, transport- en conversieproject, om zo een succesvolle start te maken met jouw project.
Een van de eerste stappen in een ontwikkeltraject is het bepalen van de haalbaarheid van een project. De haalbaarheid wordt in deze eerste fase door meerdere aspecten bepaald en elk project kent daarin zijn eigen uitdagingen. Pondera kan u ondersteunen in het bepalen van de haalbaarheid van uw duurzame opwek-, opslag-, transport- en conversieprojecten, op zowel (milieu)technisch, ruimtelijk als financieel vlak.
Onze uitgebreide ervaring in haalbaarheidsstudies, MER en vergunningverlening in de duurzame energiesector biedt inzicht in de complexiteit van projecten en is gericht op het vinden van innovatieve oplossingen die bijdragen aan de energietransitie.
De eerste fase van het ontwikkelen van duurzame energieprojecten is een belangrijke fase die de haalbaarheid bepaalt en de basis legt voor verdere ontwikkelingsstappen. De keuzes die in deze eerste fase worden gemaakt, hebben invloed op de latere ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om de complexiteit in projecten te begrijpen om projecten te kunnen optimaliseren en risico's in formele procedures te minimaliseren. De ervaring van Pondera maakt het mogelijk om hierop in te spelen en vooruit te denken.
Praat met een expert
Pondera is een baken voor iedereen die toegewijd is aan de energietransitie. Ons werk overstijgt grenzen, gedreven door de overtuiging dat de sleutel tot het overwinnen van maatschappelijke uitdagingen ligt in samenwerking van bedrijven en overheden. Met innovatieve oplossingen pionieren wij in hernieuwbare energie en leiden wij de wereld naar een duurzame, betrouwbare en veilige energievoorziening.
We pakken klimaatverandering direct aan door de grenzeloze mogelijkheden van hernieuwbare energie te ontsluiten. Ons doel is om op doordachte wijze bij te dragen aan een duurzame omgeving waarin hernieuwbare energie, natuur en de lokale samenleving hand in hand gaan.
- Technisch, ruimtelijk en financiële haalbaarheid van projecten
- Milieueffectrapportage (MER)
- Plan-MER
- Vergunningaanvragen en principeverzoeken
- Juridisch advies (bestuursrecht)
- Participatie plan (financieel en proces)
- Projectcommunicatie
- Stakeholdermanagement
- Business case modellering
- Projectfinanciering
- Subsidieaanvragen (o.a. SDE++)
- Financieel management
- Due diligence (aan- en verkoop)
- Engineering
- Contractering
- Owner’s engineering
- Bouwbegeleiding en site management
- Projectmanagement
- Tendermanagement
- Met ocean
- Wind resource assessment (LiDAR, LES modelling)
- AERIUS-berekeningen
- Site conditions assessment (Externe veiligheid, geluidsonderzoek, slagschaduw analyse)
- Risicoanalyse (QRA) voor energieopslag projecten
- Battery revenue assessment
- Energiesysteem modellering
- Opbrengstberekening zonne-energie
- Beleidsadvies en -ondersteuning
- Roadmap development
- Training programma's
- Internationale marktverkenningen