Pondera’s Podium: wij stellen aan u voor… Gertjan Jobse

Gertjan Jobse
Gertjan Jobse
Business Developer Finland
Gertjan Jobse
Gertjan Jobse
Gertjan Jobse is in augustus 2023 bij Pondera in dienst gekomen. Hij is een ervaren adviseur en projectleider met meer dan 18 jaar ervaring in ruimtelijke planning. We hebben Gertjan een aantal vragen voorgelegd om hem beter te leren kennen.

Kun je ons iets vertellen over je achtergrond?

Ik ben aan Wageningen Universiteit (WUR) afgestudeerd als landschapsarchitect. In mijn werk hanteer ik een brede en integrale benadering om duurzame energie in het landschap te ontwikkelen. In Nederland heb ik bij verschillende landschapsarchitectenbureaus gewerkt, vervolgens meer dan 14 jaar bij twee internationale adviesbureaus, Arcadis en Ramboll. Daar heb ik ervaring opgedaan in duurzame energieopwekking, zoals wind en zon, en transportinfrastructuur. Ook heb ik gewerkt aan offshore windprojecten en studies voor regionale windplannen. De complexiteit van projecten op grote schaal boeit mij en mijn kracht zit in het bundelen van kennis en inzichten vanuit verschillende disciplines, en het afwegen van belangen.

Hoe lang woon je al in Finland?

Ik ben in 2020 naar Finland verhuisd, midden in de coronapandemie. Na twee jaar bij Ramboll te hebben gewerkt, heb ik een tussenjaar genomen om me toe te leggen op het leren van de Finse taal. Hoewel bijna iedereen in Finland vrij goed Engels spreekt, vind ik het belangrijk om de taal goed te beheersen. Ik spreek het Fins nog niet vloeiend, maar ik kan me intussen aardig verstaanbaar maken. 

Finland
Finland

Hoe bevalt het wonen in Finland?

We wonen in Lempäälä in de buurt van Tampere, ongeveer 150 km ten noorden van Helsinki. Het is een prachtige omgeving en ik geniet volop van buiten in de natuur zijn. We wonen dichtbij een meer waar we graag zwemmen en kajakken. We hebben een oud houten huis, dus er is altijd wel wat te klussen. In de wintermaanden kan het in Finland behoorlijk koud worden, maar schaatsen en langlaufen houd je warm. Af en toe vormt het noorderlicht een prachtig schouwspel in de winter. 

Hoe is Pondera op je pad gekomen?

Tijdens de Vaasa Energy Week in Finland ontmoette ik Bastiaan Bor. We raakten in gesprek over marktontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Vervolgens heeft Pondera me gevraagd in dienst te komen om de positie in de Baltische regio te helpen versterken. Ik heb eerder met Pondera samengewerkt en ben erg blij dat Pondera, dat in de markt vooroploopt op het gebied van duurzame energie, op mijn pad is gekomen.  

Waar houd jij je bij Pondera mee bezig?

 Pondera wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame energie in Finland, en mijn rol is om dat op te starten. Mijn focus ligt op business development en het opbouwen van netwerken. We werken samen met partners, zoals Etha Wind in Finland. Pondera is ook actief in de Baltische landen en Polen. 

Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende projecten in Nederland. Collega’s bij Pondera hebben diverse achtergronden en specialismen en we vullen elkaar goed aan. Ik vind het een uitdaging om verschillende inzichten en perspectieven samen te brengen, verbanden te leggen en zo het planningsproces van duurzame energieprojecten verder te brengen. 

Geïnteresseerd om over je project te praten?
Hoe kunnen wij helpen?

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op