Om de CO2 uitstoot te verminderen, maakt de Nederlandse overheid in 2024 een budget van € 11,5 miljard beschikbaar voor grootschalige duurzame (energie)projecten. Als het volledige budget wordt aangevraagd en gerealiseerd levert dit een verwachte CO2-besparing van circa 4,7 megaton op in 2030. Van 10 september tot en met 10 oktober 2024 wordt de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) opnieuw opengesteld. Het doel van de SDE++-subsidie is om investeringen in de productie van hernieuwbare energie of in de vermindering van CO2-uitstoot te stimuleren.
Hoe werkt de SDE++-subsidie?
De SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat de subsidie wordt verstrekt gedurende de periode waarin de installatie in gebruik is (de exploitatieperiode). Afhankelijk van de categorie waarbinnen de subsidie wordt aangevraagd loopt de subsidie over een periode van 12 of 15 jaar. De subsidietermijn voor hernieuwbare energie is 15 jaar. De SDE++-subsidie garandeert gedurende deze periode een minimale stroomprijs per opgewekte hoeveelheid energie. De hoogte van de te ontvangen subsidie hangt af van de jaargemiddelde marktprijs en de werkelijke hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt opgewekt.
SDE++-subsidie aanvragen?
Heb jij recent een vergunning gekregen voor je wind- of zonnepark? Dan ondersteunen wij je graag bij het aanvragen van SDE++–subsidie, waarmee je financiële steun krijgt tijdens de exploitatie van jouw park. We hebben de afgelopen jaren al veel aanvragen met succes ingediend en kunnen je adviseren bij belangrijke keuzes die invloed hebben op de slagingskans van je subsidieaanvraag. Neem op tijd voor de deadline contact met ons op, we helpen je door de volgende stappen: