Pondera bestaat ruim 14 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf van zo’n 70 mensen in binnen- en buitenland. De energietransitie brengt een veelheid aan complexe onderwerpen met zich mee. Om op toekomstige ontwikkelingen te kunnen blijven inspelen, is besloten de organisatie anders in te richten. De huidige directeuren van Pondera Consult, Eric Arends en Hans Rijntalder, treden terug uit de directie. Zij maken plaats voor Sergej van de Bilt en Paul Janssen, twee ervaren consultants, die bijna vanaf de start bij Pondera werkzaam zijn.

Sergej van de Bilt neemt de rol op van directeur. Sergej: “Ik heb enorm veel zin om in mijn nieuwe rol als directeur Pondera Consult verder te laten groeien. Daarnaast blijf ik zoveel mogelijk zelf aan projecten werken. We zijn trots dat we als Pondera al veel mogelijk hebben gemaakt. Maar er is nog veel werk aan de winkel om de energietransitie te voltooien. Daarin willen we uiteraard een rol van betekenis blijven spelen.”

Paul Janssen is zijn loopbaan bij Pondera begonnen en draagt sinds tweeënhalf jaar de verantwoordelijkheid voor één van de teams binnen Pondera. Paul zal als plaatsvervangend directeur opereren. Paul: “Bij Pondera helpen wij onze klanten met de realisatie van duurzame energieprojecten en zo klimaatverandering aan te pakken. Ik vind het geweldig om daaraan mijn steentje te kunnen bijdragen. Vanuit mijn nieuwe rol kan ik Pondera nog beter voorbereiden op de toekomst.” Paul blijft actief als teamleider en wordt daarbij ondersteund door Martijn Edink, die medeverantwoordelijk wordt voor het team Milieu en Ruimte.

Passend bij Pondera’s bedrijfsfilosofie om vanuit het hart van het bedrijf te opereren, blijven Eric Arends en Hans Rijntalder nog wel actief als consultant. Daarnaast gaan zij zich bezighouden met de uitbouw van de Pondera-groep, waaronder buitenland- en offshore- advieswerkzaamheden.