Richtlijn Occupational Health and Safety (OHS) voor Windparken op land in Indonesië
  • Partner
    United Nations Office for Project Services (UNOPS)
  • Land
    Indonesië

Pondera heeft de eerste richtlijn voor Occupational Health and Safety (OHS, arbeidsveiligheid en gezondheid) opgesteld voor windparken in Indonesië, als onderdeel van het project Wind Energy Development in Indonesia: Investment Plan. Dit project is geïnitieerd door het Indonesische Ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen, aangestuurd door door het Southeast Asia Energy Transition Partnership (ETP) en geleid door het United Nations Office for Project Services (UNOPS). Op basis van internationale best practices op het gebied van OHS is deze richtlijn opgesteld als referentie voor belanghebbenden in de Indonesische windenergiesector.

UNOPS

Nu Indonesië streeft naar het behalen van haar doelstellingen voor een duurzame energiemix en een Net-Zero emissie in 2060, speelt windenergie een sleutelrol in de energietransitie. Dit vereist versnelling van de ontwikkeling van windenergie, onder andere door verbeteringen op het gebied van arbeidsveiligheid. Veilige werkomstandigheden in windparken zijn van essentieel belang voor de bescherming van werknemers, het minimaliseren van arbeidsongevallen en het waarborgen van efficiënte en productieve operaties.

Deze OHS-richtlijn is ontwikkeld om belanghebbenden te ondersteunen bij het identificeren van arbeidsrisico’s en het implementeren van een uitgebreid OHS-managementsysteem gedurende alle fasen van windparkactiviteiten.

OHS Richtlijn
Design 2 2

Belangrijke onderdelen van de OHS-richtlijn

  • Risicobeheer: Risicobeoordeling, classificatie, identificatie en beheersmaatregelen van gevaren in windparken.
  • Persoonlijke veiligheid en PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen): Wettelijke basis, typen en functies van PBM en veiligheidssignalering.
  • OHS-managementsysteem: Stappen om een gestructureerd OHS-programma op te zetten en te onderhouden, in overeenstemming met nationale en industriële normen.
  • Veiligheid in alle projectfasen: Aandachtspunten voor veiligheid tijdens de voorplanning, planning, bouw en exploitatie & onderhoud, inclusief het belang van een constructieveiligheidsmanagementsysteem.
  • Veiligheid bij exploitatie en onderhoud: Elektrische veiligheid, veiligheidsaspecten bij exploitatie en onderhoud van windparken, en richtlijnen voor bescherming tegen explosies en brand in windturbines.
  • Milieubeheer: Principes, documentatie, strategieën en testen om te voldoen aan de Indonesische milieuwetgeving.
  • OHS-begeleiding en toezicht: Procedures voor begeleiding en toezicht op de werkplek om toekomstige ongevallen te voorkomen.
  • Gender- en handicapoverwegingen: Aanbevelingen en best practices voor gendergelijkheid, toegankelijkheid en inclusie op de werkvloer.

De volledige richtlijn in Bahasa Indonesia is beschikbaar via deze link:
🔗 https://ebtke.esdm.go.id/elibrary

Anneke
Anneke Julianita
Business Developer Renewable Energy Indonesia
Meer informatie over dit project?
Hoe kunnen wij helpen?

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op