Pondera als trotse sponsor van Eco-Runner Team Delft aanwezig bij Designpresentatie Eco-Runner XIV

5cac617bc3811ece76d08110504849b7
Jeroen de Veth
Teamleider Data-analyse en Modellering
Presentation Eco-Runner XIV
Presentation Eco-Runner XIV
Op 28 februari 2024 heeft Eco-Runner Team Delft het ontwerp van de Eco-Runner XIV gepresenteerd. Pondera was als trotse sponsor hierbij aanwezig.

Het Eco-Runner Team Delft is een team van gepassioneerde studenten van de Technische Universiteit Delft. Elk jaar ontwerpen zijn een zo efficiënt mogelijke auto op waterstof. Daarmee nemen zij deel aan de jaarlijkse Shell Eco-marathon, een internationale competitie waarbij teams van over de hele wereld concurreren om voertuigen te ontwerpen en bouwen die op de meest efficiënte manier op verschillende brandstoffen kunnen rijden. De Eco-Runner XIII, de voorganger van de Eco-Runner XIV, brak in 2023 het Guinness World Record door meer dan 2.450 km te rijden op minder dan 1 kg waterstof. Bijzonder aan de Eco-Runner XIV is dat de auto geschikt is om op de openbare weg te rijden. Met deze auto gaat Eco-Runner Team Delft een nieuw wereldrecord rijden. 

Pondera is sinds vorig jaar sponsor van Eco-Runner Team Delft. Jeroen de Veth, teamleider van Team Data-analyse en Modellering bij Pondera, is erg enthousiast over de samenwerking: “De studenten hebben nu al ontzettend indrukwekkend werk geleverd”. Het streven van Eco-Runner Team Delft naar een duurzame toekomst sluit nauw aan bij de visie van Pondera. Daarnaast ziet Pondera, net als Eco-Runner Team Delft, veel potentie in het gebruik van waterstof in de energietransitie. Het stimuleren van jong talent met innovatieve ideeën vindt Pondera belangrijk. Wij wensen Eco-Runner Team Delft heel veel succes met “het bouwen van de auto en de poging tot de langste afstand ooit op de weg rijden met een waterstofauto”.

Geïnteresseerd om over je project te praten?
Hoe kunnen wij helpen?

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op