Pondera Indonesië aanwezig bij het bereiken van de mijlpaal in het project 'Indonesia's Wind Energy Development: Roadmap en investeringsplan'

Anneke
Anneke Julianita
Business Developer Renewable Energy Indonesia
Indonesia's Wind Energy Development
Indonesia's Wind Energy Development

Vorige week nam Pondera Indonesië deel aan de officiële overhandiging van de resultaten van het project The Wind Energy Development in Indonesia: Investment Plan aan het Directorate General of New, Renewable Energy and Energy Conservation (DJEBTKE) van het Ministerie van Energie en Mineral Resources (MEMR). Het project wordt geleid door het Southeast Asia Energy Transition Partnership (ETP), een programma van het United Nations Office for Project Services (UNOPS), en is geïnitieerd door het MEMR. Dit is het laatste evenement van de reeks evenementen van de Wind Power Technical Working Group (TWG).

Belangrijkste resultaten

Pondera, de uitvoeringspartner van ETP, ondersteunde de presentatie over de belangrijkste resultaten van het onderzoek. De presentatie belichtte de vier componenten van het onderzoek en de samenhang ervan binnen de onshore windsector. Deze componenten zijn:

1. Het opstellen van een roadmap

2. De beoordeling van vergunningen en regelgeving

3. Haalbaarheidsstudies voor acht potentiële locaties

4. De begeleiding naar investeringsmogelijkheden en financiering.

De resultaten van de studie zijn hier te vinden: link

Deze rapporten zijn bedoeld om investeerders, ontwikkelaars en financieringsinstanties aan te trekken om de ontwikkeling van de Indonesische windenergiesector te bevorderen. De publicatie van deze documenten betekent een belangrijke stap in de Indonesische windenergiesector. Als Pondera blijven we ons inzetten om de energietransitie in Indonesië te stimuleren en werken we samen met onze partners om een duurzamere toekomst op te bouwen. Samen gaan we het potentieel van duurzame energie omzetten naar de praktijk. 

 

Media contact

Sheshadri Kottearachchi, Senior Communications Officer, udanik@unops.org

Geïnteresseerd om over jouw project te praten?
Hoe kunnen wij helpen?

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op