Pondera’s Podium: wij stellen aan u voor… Marieke Dirksen

Marieke web 2048x1366
Marieke Dirksen
Wind Resource Specialist
Marieke Dirksen
Marieke Dirksen
Marieke Dirksen is in september 2023 bij Pondera gestart. Omdat we deze Wind Resource Specialist graag beter willen leren kenen, hebben wij Marieke een aantal vragen voorgelegd.

Kun je ons iets vertellen over je achtergrond?

 Ik heb mijn Master “Earth surface and water” afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Hierbij lag de focus op rivier en kust processen. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij het KNMI, waar ik onderzoek heb gedaan naar temperatuur en globale stralingsmetingen.  We hebben onder meer het ‘urban heat island’ van Utrecht in kaart gebracht, de ‘sky view factor’ van Nederland met het AHN2 berekend, en de globale straling van Europa bestudeerd. Bij de Technische Universiteit van Delft ben ik me gaan specialiseren in wind en windenergie. Als onderdeel van het WINS50 project heb ik gewerkt aan de validatie van de zogeffecten in het HARMONIE-model met behulp van LiDAR en anemometer.

Waarom heb je ervoor gekozen bij Pondera te werken?

 Met mijn werk wil ik graag bijdragen aan de energietransitie. Bij Pondera kan ik mijn kennis gebruiken om de realisatie van toekomstige windparken een stap dichterbij te brengen. Ik kijk er erg naar uit om me verder te verdiepen in de zogmodellering van zowel onshore- als offshore-projecten. De dynamiek en afwisselende werkzaamheden, evenals de samenwerking met jonge gedreven collega’s, passen heel goed bij mijn ambities.

Kun je ons nog meer over jezelf vertellen?

In mijn vrije tijd wandel of fiets ik graag in de natuur. Met het gezin proberen we ieder jaar een keer de bergen op te zoeken. Het hoogtepunt van de vakantie is vaak het overnachten in een onbemande berghut, zonder mobiel bereik. Als het regent spelen we graag bordspellen en je mag me altijd uitdagen voor een potje schaak!

Marieke Dirksen
Marieke2
Geïnteresseerd om over je project te praten?
Hoe kunnen wij helpen?

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op