Gedreven door een passie voor een duurzame wereld richt Bas zich vanuit zijn kennis en kunde op het bijdragen aan de energietransitie. Als adviseur duurzame energie rekent Bas aan prognoses voor kWh-productieopbrengsten van nieuwe windparken. Hierbij komt zijn kennis van windturbines en het begrip van hoe multidisciplinaire systemen werken goed van pas. Ook optimalisatievraagstukken binnen dit werkveld van duurzame energie zijn voor Bas een mooie uitdaging waar hij zich in vast kan bijten om tot creatieve en tegelijkertijd realistische oplossingen te komen.

 

Opleiding en werkgevers

 

Na zijn BSc studie in Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht heeft Bas in 2008 zijn MSc studie in Sustainable Development – Track Energy & Resources afgerond aan de Universiteit Utrecht. Deze studies hebben de basis gevormd om vertrouwd te raken met de techniek en mogelijkheden omtrent de voornaamste duurzame energiebronnen: Windenergie, Zonne-energie en Biomassa. Zijn afstudeeronderzoek betrof het in kaart brengen van de potentie van biomassastromen (houtpellets) vanuit Canada naar West-Europa, voor de bijstook in elektriciteitscentrales.

Bas is zijn loopbaan gestart bij Control Union (een Nederlandse multinational op het gebied van ladingsinspecties) en aan de slag gegaan in Vancouver, Canada, om daar vanuit z’n ervaringen van zijn afstudeeronderzoek verder te werken in de Biomassa-industrie.

Vervolgens heeft Bas ervaring opgedaan op het gebied van advies en opbrengstberekeningen van kleinschalige PV modules en energiebesparingsmogelijkheden bij woonhuizen en bedrijfspanden in samenwerking met het Utrechtse bedrijf Groenpand.

In 2016 heeft Bas de overstap gemaakt naar de windindustrie door bij ENERCON, een grote Duitse windturbine fabrikant, aan de slag te gaan. Binnen de functie Technical Sales heeft Bas een gedegen inzicht gekregen in de technische kant van windturbines en tegelijkertijd ook de ontwikkelingen van de Nederlandse windenergie markt van dichtbij kunnen volgen.

Sinds begin 2021 is Bas werkzaam voor Pondera als adviseur duurzame energie in het technische team.

terug naar team