Brent Elemans is sinds begin 2019 werkzaam bij Pondera als contractmanager voor de aanbesteding en realisatie van duurzame energieprojecten. Met zowel een technische als een management achtergrond spreekt hij de taal van de specialisten en die van de managers. Dit maakt dat hij snel kan schakelen tussen de inhoud en proces bij het realiseren van projecten.

Brent heeft ruime ervaring opgedaan met UAV-GC contracten voor ICT- en civiele werken tijdens de aanbesteding- en realisatiefase bij diverse publieke opdrachtgevers. Zo is hij betrokken geweest bij het contractmanagement van de metro Noord-Zuidlijn tijdens de laatste jaren van de realisatie. Omdat Brent graag zijn vaardigheden in wil zetten voor de energietransitie in binnen- en buitenland heeft hij in 2019 besloten de overstap te maken naar Pondera. De afgelopen jaren heeft gewerkt als contractmanager bij een groot aantal energieprojecten, waaronder Windpark Staphorst, Windpark Strekdammen, Windpark Duiven, Windpark Oeverwind en Zonnepark Molenbosch.

Naast zijn werkzaamheden voor projecten in Nederland is Brent ook actief betrokken bij de activiteiten van Pondera in Indonesia. Al vanaf 2016 verkent Pondera daar kansen om te kunnen bijdragen aan de energietransitie en Nederlandse kennis en ervaring toe te passen. Sinds eind 2020 heeft Brent zich gevestigd in Jakarta om vanuit daar zich zowel op de Indonesische als Nederlandse projecten te kunnen focussen. Het project portfolio in Indonesia is de afgelopen jaren sterk uitgebreid met onshore- en offshore wind, floating solar en groene waterstof projecten, zowel vanuit eigen ontwikkeling als ook studies voor klanten. Ondertussen bestaat het Pondera team in Indonesia uit 8 personen, onder leiding van Brent als Country Director.

Kenmerkend voor Brent is dat hij op de werkvloer en in projecten altijd opzoek is naar samenwerking. Met collega’s, klanten en leveranciers. Hij heeft snel door welke belangen er spelen en is in staat om deze belangen te stroomlijnen om zo gezamenlijk doelen te bereiken.

Opleiding en werkgevers

Brent heeft aan de TU Delft zijn bachelor Civiele Techniek en master Construction Management & Engineering behaald. Vervolgens is hij drie jaar werkzaam geweest bij AT Osborne waar hij diverse publieke opdrachtgevers heeft geadviseerd over aanbestedingen en contractmanagement. Ook heeft hij diverse interim functies vervuld op het gebied van contractmanagement.

terug naar team