Enriko Weijers is in augustus 2022 bij Pondera in dienst getreden als Financieel Manager ter versterking van het team van de administratie. Samen met de andere collega’s op de afdeling optimaliseert hij de administratie en de managementinformatie om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit de organisatie. Hierbij ligt een sterke focus op de verdere automatisering van (handmatige) processen en een verbetering van efficiency waar nodig en mogelijk. Zo kunnen we beter inspelen op nieuwe ontwikkelingen en kansen in de markt. Enriko krijgt energie van het aanbrengen van structuur en het tot de kern terugbrengen van allerlei vraagstukken.

Opleiding en vorige werkgevers

Enriko is na zijn SPD studie gestart in de accountancy bij Deloitte&Touche in Winterswijk, waar hij veel heeft gezien en geleerd van diverse bedrijven met heel uiteenlopende activiteiten. Daarnaast volgde hij een studie tot AA-accountant en kon de hier opgedane kennis direct toepassen in het dagelijkse werk. Na ruim zes jaar heeft hij de overstap gemaakt naar Sel Chemie en Ducona in Aalten, productiebedrijven die onderdeel zijn van een sterk groeiend familiebedrijf. Hier is hij gestart als Financieel Controller en later doorgegroeid tot Manager Finance & Control. Naast financiën heeft Enriko zich ook beziggehouden met HR, verzekeringen, milieuvergunningen, bouw- en investeringsprojecten, herstructurering van de organisatie en energiezaken. Hij heeft kennis opgedaan van aanleg en exploitatie van zonnepanelen, inkoop van energie en de huidige uitdagingen op het landelijke elektriciteitsnetwerk.

Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij Sel Chemie & Ducona heeft Enriko besloten dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden bij Pondera. In plaats van lange dagelijkse autoritten, komt hij een stukje duurzamer op de fiets naar kantoor!

terug naar team