Hans Rijntalder is de oprichter van Pondera. Van 2007 tot 2021 was hij Managing Director van Pondera Consult, samen met Eric Arends als adjunct-directeur. Sinds 2021 is hij verantwoordelijk voor het uitbouwen van Pondera Development. Hans is senior consultant op het gebied van klimaat, energie en milieu. Hij heeft een uitgebreid netwerk opgebouwd, zowel nationaal als internationaal, door zijn werk in het ontwikkelen van duurzame energieprojecten, met name offshore wind en grootschalige solar PV. Binnen Pondera is Hans betrokken bij offshore en grootschalige wind- en solar PV projecten in Nederland en daarbuiten.

Opleiding en vorige werkgevers

Hans Rijntalder is in 1990 afgestudeerd als bestuurskundige aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Daarna heeft hij een postdoctorale (master)opleiding milieukunde afgerond. Zijn werkzame leven is hij begonnen bij het Crisis Onderzoek Team. Hierna is hij in dienst getreden bij IWACO (vanaf 2000 Royal Haskoning, nu RHDHV).

Achtereenvolgens heeft hij gewerkt als adviseur milieumanagement in ‘s Hertogenbosch, in 1996 heeft hij voor IWACO kantoor Enschede opgericht, in 2000 is hij directeur geworden van IWACO Noord en in 2001 Businessgroep-manager milieu- en veiligheidsmanagement. In 2007 heeft hij Pondera opgericht.

Sinds 2021 is Hans voorzitter van de Commissie Offshore Wind van de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA). Van 2012 tot 2022 is hij secretaris van NWEA geweest.

terug naar team