Sergej is senior adviseur en projectleider voor duurzame energieprojecten sinds 2005. Daarnaast is hij als partner bij Pondera Consult betrokken en was hij tot 2023 algemeen directeur. Sergej heeft ruime ervaring in de ontwikkeling van projecten op het gebied van wind, zon en biomassa. Als projectleider MER is Sergej verantwoordelijk voor circa 6 GW aan windvermogen in kavels op zee, zoals Borssele, Hollandse Kust (noord, zuid en west) en Ten noorden van de Waddeneilanden. Op land is hij betrokken geweest bij vrijwel alle windprojecten die onder de verantwoordelijkheid van het Rijk vielen, zoals windpark Wieringermeer, windpark Zeewolde en windpark Noordoostpolder. Ook adviseert Sergej overheden bij het vormen van beleid voor duurzame energie en adviseert hij klanten in het buitenland bij de ontwikkeling van wind op zee, zoals in Ierland en Estland.

Sergej kenmerkt zich door het nemen van verantwoordelijkheid. Hij heeft een sterke focus op het behalen van resultaat voor zijn klanten. Zijn nuchterheid en humor helpen hem om trajecten goed te kunnen doorlopen.

Opleiding en werkgevers

Sergej heeft in 2004 zijn studie Milieu-maatschappijwetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen afgerond. Hij begon zijn loopbaan bij Royal Haskoning als milieu- en externe veiligheidsadviseur. Vrijwel direct na de oprichting van Pondera maakte Sergej in 2008 de overstap naar Pondera en werd daar directeur, senior projectleider, partner en ook algemeen directeur. Sinds 2023 concentreert Sergej zich weer volledig op zijn rol als senior projectleider.

terug naar team