Van haalbaarheidsstudie tot financial close is Wouter Pustjens als Wind Resource & Lidar Specialist betrokken bij de ontwikkeling van windenergie. Hij richt zich hierbij op energieopbrengststudies, lay-outoptimalisaties en windmeetcampagnes. Wouter streeft ernaar een zo realistisch en nauwkeurig mogelijk beeld te geven van het lokale windklimaat en de verwachte energieproductie. Hij heeft daardoor veel ervaring met de analyse van meet- en modeldata. Hij geeft energiecoöperaties, bedrijven en overheden inzichten die essentieel zijn voor het aanvragen van subsidies en bankleningen. Op offshore-vlak heeft Wouter veel ervaring met lay-outoptimalisaties en LCoE-analyses van aangewezen windgebieden in de Nederlandse en Belgische Noordzee.

Naast deze focus voert Wouter fotovisualisaties uit en is tevens één van de GIS-specialisten van Pondera. Omdat hij meegewerkt aan haalbaarheidstudies, m.e.r.-studies en vergunningaanvragen is hij daarom in allerlei werkvelden inzetbaar. Wouter denkt oplossingsgericht en is gedreven om een bijdrage te leveren aan een duurzamere maatschappij, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Opleiding en werkgevers

Na zijn bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen te Eindhoven, voltooide Wouter in 2013 zijn masterstudie Sustainable Energy Futures aan het Imperial College London. Hij begon zijn loopbaan bij ARCADIS als adviseur energie en duurzaamheid. Wouter werkt sinds 2015 bij Pondera.

terug naar team