Albert PloegAlbert Ploeg

Construction Manager Offshore Wind

team_prevteam_next

email

linkedin

Albert Ploeg heeft ruim drie decennia ervaring met ontwerp, fabricage en bouw van staalconstructies op zee. De eerste 20 jaar in de olie & gas industrie, waar Albert werkte voor de toonaangevende offshore aannemers. Ruim 15 jaar geleden ging Albert in dienst bij Shell Windenergy en maakte daarmee de overstap naar de offshore wind sector. Het jaar erna was hij verantwoordelijk voor de bouw van het eerste offshore windpark in Nederland voor de kust van Egmond aan Zee (OWEZ), en begeleidde dit project nog vele jaren tijdens de O&M fase.

Sindsdien heeft Albert gewerkt aan ruim tien offshore wind projecten, als Engineering Manager en/of Construction Manager. Zo was hij na OWEZ volledig verantwoordelijk voor de bouw van Westermeerwind (IJsselmeer) en het eerste offshore windpark in de USA: Block Island Wind Farm. Maar ook werkt(e) hij als Owners Engineer op projecten als Cape Wind (USA) en Hanlim (South Korea), O&M Advisor op Gemini (NL) en als Marine Coordinator voor het Borselle A OHVS platform (NL).

Door de unieke combinatie van engineering (design) en offshore installatie skills heeft Albert zich ontwikkeld tot een expert in de technische risico-beheersing van offshore wind projecten.

Opleiding

Albert heeft in 1986 zijn opleiding als Civil Engineer aan de HTS Zwolle afgerond.

Relevante recente projecten

Naar alle projecten >>