Maarten Graveland

Maarten Graveland

Maarten Graveland

Technisch Adviseur Duurzame Energie

team_prevteam_next

email

linkedin


Maarten E. Graveland (1976) werkt als technisch adviseur bij Pondera Consult. Hij werkt sinds 2006 in de sector duurzame energie en energie-efficiëntie, maar terugkijkend is dit altijd zijn manier van denken geweest. Zijn streven naar energie-efficiëntie komt terug in zijn projecten op het gebied van monitoring, analyse en visualisatie van energiestromen en systemen. In de praktijk gebruikt hij zijn kennis om zijn huis te renoveren en daarmee comfortabeler en energie-efficiënter te maken. Met als doel te consuminderen en hergebruiken, heeft hij er ook plezier in dingen te repareren, van Barbie tot bootmotor.

Maarten werkt sinds 2018 bij Pondera Consult, waar hij vooral werkt aan windmeetcampagnes voor toekomstige windparken. Ook hier inclusief de praktische kant; continuerend met lidars installeren 70+ tot nu toe.

Opleiding en werkgevers

Maarten studeerde werktuigbouwkunde met als specialisatie besturingstechniek. Hij heeft een brede praktische ervaring op het gebied van installatie, innovatie, productie, kwaliteitscontrole en elektromechanica. Hij werkte als capaciteitsbouwer en productontwikkelaar bij AIDG in Guatemala. Hij ontwikkelde, verbeterde en installeerde daar zonneboilers en bio-gassystemen (pro Deo).

Aangezien hij wilde blijven werken in de duurzame energie, ging hij aan de slag bij Ecofys als projectmanager windmeetcampagnes en -verificaties (LiDAR, SoDAR of meetmast), energie-efficiëntie, en productontwikkeling (Zonthermisch, PV, warmteterugwinning, biogas en bebouwde omgeving). Als locatiemanager van Wind Test Site Lelystad onderhield Maarten banden met zowel de turbinefabrikanten als de grondeigenaren.

Relevante recente projecten

  • LiDAR meetcampagne Windpark Oss – Den Bosch
  • LiDAR meetcampagne Energiepark Daarle
  • LiDAR meetcampagne Energiepark Pottendijk
  • LiDAR meetcampagne en Meetmast Future Wind

Naar alle projecten >>