Egbert Jansen

Egbert_ZW

Egbert Jansen

Senior Adviseur / Contractmanager Duurzame Energie

team_prevteam_next

email

linkedin

Egbert Jansen is een enthousiast en open persoon met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Op plaatsen waar mens en techniek samenkomen is Egbert graag betrokken bij het realiseren van projecten die bijdragen aan een duurzamere wereld. Egbert is in de rol van adviseur en contractmanager mede verantwoordelijk voor de aanbesteding en contractering van duurzame energieprojecten.

Egbert heeft meer dan 10 jaar werkervaring en was in zijn laatste functie projectmanager bij een milieutechnisch aannemer. Door zijn uitgebreide ervaring met opdrachtgevers binnen de olie en gas en (petro)chemische industrie heeft Egbert veel ervaring opgedaan met hoge standaarden op het gebied omgevingsmanagement, O&M, QHSE en risk. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met de realisatie van civieltechnische projecten. Kennis die hij goed kan inzetten tijdens de contracteringsfase en de realisatiefase van duurzame energieprojecten.

Begin 2018 heeft Egbert de overstap gemaakt naar Pondera Consult om zich verder te ontwikkelen binnen contractmanagent. Egbert heeft uitgebreide ervaring met UAV-GC contracten en heeft in 2018 meerdere internationale cursussen gevolgd om kennis te krijgen van het werken met FIDIC contractbook (yellow en red book, zowel 1999 als 2017 versies). Dit is kennis die hij binnen de projecten van Pondera goed kan inzetten.

Egbert wil graag actief bijdragen aan het ontstaan van een veilige en gezonde werkomgeving waarbinnen projecten tot een succes gebracht kunnen worden. Hierbij gaat hij uit van zijn kernwaarden: samenwerken, transparantie, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Opleiding en werkgevers

Egbert is in 2007 afgestudeerd binnen de opleiding land- en watermanagement aan het Van Hall Larenstein instituut in Velp. Na zijn opleiding is hij als projectleider begonnen met werken bij Hannover Milieu- en Veiligheidstechniek B.V., een dochteronderneming van Antea Group. Als projectleider in-situ bodemsaneringen en luchtzuiveringen, en later als projectmanager heeft Egbert veel ervaring opgedaan in projectrealisatie vanaf de tenderfase tot en met de realisatiefase. Veel van zijn projecten werden uitgevoerd voor grote internationale klanten als Philips, BP, Shell en Akzo Nobel.

Relevante recente projecten

  • Windpark Westfrisia – Vertegenwoordiger opdrachtgever op gebied van vergunning en HSE management.
  • Ontwikkeling windpark Sumba, Indonesië – aanbesteding windturbines en B.o.P. werkzaamheden
  • Ontwikkeling windpark Nusa Penida, Indonesie – Feasibility study
  • Diverse projecten (grootschalig) zon op dak – Aanbesteding zonne-energiesysteem

Naar alle projecten >>