Tijdens de operationele fase van een duurzame energieproject (windenergie, zonne-energie en geothermie) moet het project beheerd worden. Wij onderscheiden twee aspecten van beheer:

  1. fysieke windturbines of zonnepaneelinstallaties;
  2. contracten hier omheen.

Beheer fysieke windturbines en/of zonnepaneelinstallaties

Bij het fysieke beheer van de installaties, ook wel asset management genoemd, is Pondera een uitstekende partner als de eigenaar zelf de regie wil houden. Pondera treedt hier op als adviseur voor de eigenaar en controleur van geleverde diensten van derden. Periodiek bekijkt Pondera de prestaties van de windturbines en bijvoorbeeld voorgekomen storingen, en adviseert de eigenaar over te nemen acties. Op deze manier blijft de eigenaar volledig op de hoogte van de prestaties van de windturbines en houdt de eigenaar alle controle in eigen hand. Bij elke vraag die de eigenaar heeft, kan Pondera ondersteunen.

Contractbeheerstrategie duurzame energie

Pondera heeft veel ervaring met het beheren van contracten en kan de eigenaar daar goed bij ondersteunen. Het gaat dan om bijvoorbeeld opstalovereenkomsten of onderhouds-, beheer-, of stroomcontracten. Juist omdat wij dit type overeenkomsten ook aanbesteden, kunnen wij de inhoud van de overeenkomsten goed interpreteren.

Wilt u zeker weten dat uw project tijdens de exploitatiefase goed functioneert? Wij gaan graag vrijblijvend met u het gesprek aan. Dan kunnen wij samen een (contract)beheerstrategie samenstellen.

terug naar diensten