Op 1 juni 2021 publiceerde het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) voor de vijfde keer de Top 250 Groeibedrijven in Nederland. Pondera staat deze keer ook in deze Top als een van de 12 groeibedrijven in Gelderland.

Justin Jansen, hoogleraar ondernemerschap en academisch directeur van ECE: “De bedrijven zijn vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, maar zijn ook in staat om de snelle groei van de organisatie in goede banen te leiden. Dat doen zij door continue te willen verbeteren, te versnellen en de organisatie aan te passen aan toekomstige uitdagingen.” Bij elkaar zijn de 250 bedrijven met meer dan 30.000 FTE gegroeid. Het ECE onderbouwd hiermee de stelling dat snelgroeiende bedrijven, oftewel scale-ups, een belangrijke groei- en vernieuwingsmotor voor de Nederlandse economie zijn. Deze bedrijven creëren de banen van de toekomst, waardoor ze de economie weerbaarder en wendbaarder maken. Ze hebben bovendien niet opgegeven tijdens de coronacrisis, maar ze hebben een kans gezien om nog verder te innoveren en te groeien.

Alhoewel Pondera hierin een bescheiden deel voor haar rekening neemt, zijn we natuurlijk trots op het feit dat we in deze Top 250 staan. Volgens ons is het nog slechts een begin van een ontwikkeling en is er nog veel meer groei nodig om de energietransitie te laten slagen. Daarvoor zullen we ons best blijven doen.

Natuurlijk past er ook een woord van dank aan onze klanten, want zonder markt en klanten is er natuurlijk geen groei mogelijk.